Spotify popüler podcastler için yeni bir özellik ekledi - Haberler - indir.com

Spotify popüler podcastler için yeni bir özellik ekledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-15 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik platformu Spotify şimdi de podcastler için popüler olanları öne çıkartacak bir özelliği kullanıma sundu.

Geçtiğimiz sene kullanıcıların podcast eklemesine izin veren ve bu alanda dikkatleri üzerine toplamayı başaran Spotify bu özelliği geliştirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu alanda yeni bir özelliği kullanıma sunan Spotify artık popüler podcastleri kullanıcılarına bir çalma listesi Podcast ve Trend Podcast listelerini kullanıma sundu.

Spotify gerçek zamanlı şarkı sözü özelliğini 26 ülkede daha kullanıma sunduSpotify gerçek zamanlı şarkı sözü özelliğini 26 ülkede daha kullanıma sundu

Gün itibariyle kullanıma sunulan En Popüler Podcast ve Trend Podcast listeleri sayesinde kullanıcılar podcastleri şarkı listesi görünümünde listeleyebileek. Şimdilik 26 ülkede kullanıma sunulan yeni özellik iOS ve Android cihazlar için eş zamanlı olarak yayımlandı. İlerleyen günlerde diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak özelliğin birkaç ay içerisinde tüm dünyada kullanıma sunulması bekleniyor.

Spotify podcast öneri özelliği geliyor

Spotify Charts olarak adlandırılan yeni özellik henüz Türkiye’deki kullanıma sunulmadı. Şimdilik bu özellikten Brezilya, Avustralya, Almanya, Meksika, İsveç, İngiltere ve ABD dahil olmak üzere bazı ülkelerde kullanıcılar yararlanabiliyor.

Spotify’in gittikçe popülerleşen podcastleri milyonlarca kullanıcı tarafından dinleniyor. 1 milyonun üzerinde podcast bölümüne sahip olan platform önümüzdeki yıllarda bu sayının daha da fazla olmasını hedefliyor. Daha fazla kullanıcıya ulaşabilmek için popüler podcast yayınlarını ön plana çıkartmak isteyen şirketin oluşturduğu listede yer alan podcastler, dinleyici sayılarındaki büyüme hızına göre belirlenen, 50 yükselen yayını içeriyor. 

Genel olarak 200 yayımdan oluşacak “En popüler podcsatler” listesi ilerleyen günlerde güncellenerek iş, komedi ve teknoloji gibi kategorilere ayrılacak.


İlgili uygulamalar
Spotify'den aynı evde yaşayan çiftlere özel yeni paketSpotify'den aynı evde yaşayan çiftlere özel yeni paket
Spotify'ın masaüstü sürümünün tasarımı yenileniyorSpotify'ın masaüstü sürümünün tasarımı yenileniyor

PAYLAŞ