Spotify, podcast'leri yeni bir çalma listesinde sunuyor - Haberler - indir.com

Spotify, podcast'leri yeni bir çalma listesinde sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-21 22:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler dijital müzik dinleme servislerinden birisi olan Spotify’ın bir süredir test etmiş olduğu bir özellik nihayet tüm kullanıcıların hizmetine açılmaya başlıyor. Bu yeni özellik ile platformda yer alan podcast yayınları için bir liste oluşturulması ve kullanıcılara bu listenin tavsiye edilmesi yenilikleri içeriyor. Spotify uygulaması daha çok müzik dinlemek için tercih edilse de, farklı işlevsel özellikleri ile de dikkat çekmeye devam ediyor. Bu noktada podcast hizmeti de sunan şirket bu yönlü bir yeniliğini devreye sokuyor. Bu hizmet ile beraber artık Spotify’a yüklenmiş olan Podscast içerikleri bir listeye dahil edilebilecek.

Spotify’a Önemli Podcast Özelliği Geldi

Çocuklara özel Çocuklara özel "Spotify for Kids" uygulaması yayınlandı

Podcast içerikleri kişiler tarafından oluşturulmuş uzun sohbetler olarak biliniyor. Ayrıca alanında uzman kişiler tarafından çeşitli sunu ve konuşmalar da podcast olarak yayınlanabiliyor. Şimdi ise Spotify bu podcast hizmetinin işlevselliğini biraz daha geliştirmeye yönelik bir hamle yapıyor. Podcast hizmeti için gelen bu yeni özellik bir süredir İsveç, Almanya, Meksika ve Kanada gibi ülkelerde test ediliyordu. Konu hakkında açıklamalar yapıldı ve geri bildirimlerin olumlu olduğu ifade edildi.

Bu olumlu geri bildirimler kapsamında artık bu yeniliğin tüm kullanıcılar için sunulacağı açıklanıyor. Bu özellik kullanıma girdiği zaman ise Spotify kullanıcıları için günlük podcast listeleri tavsiye edilmeye başlanacak. Hazırlanmış olan bu algoritma, kullanıcıların tercihlerine göre bir çalma listesi önerisinde bulunacak. Ayrıca bu çalma listesi hakkında bir fragman da kullanıcıya önden sunulacak. Yeni özellik hakkında açıklamalarda bulunan Emily Rawitcsh tarafından bu algoritmanın çalışma detayı verilmedi. Ancak bu özelliğin neye göre kullanıcılara listeler oluşturacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak bu noktada ise tavsiyelerin müzik listeleri tavsiyesine benzer bir şekilde gerçekleşmesi bekleniyor.

Bakalım bu yeni özellik ne derece beğenilecek göreceğiz.


Spotify Premium fiyatları yükseldi!Spotify Premium fiyatları yükseldi!
Spotify, Magic Leap One ile çıtayı yükseltiyorSpotify, Magic Leap One ile çıtayı yükseltiyor

PAYLAŞ