Spotify Podcast yayımcıları için kazanç elde etmenin kapısını aralıyor - Haberler - indir.com

Spotify Podcast yayımcıları için kazanç elde etmenin kapısını aralıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-24 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Spotify’ CEO’su Daniel Ek, şirket tarafından düzenlenen bir etkinlikte kendi platformları üzerinde podcast içerik hazırlayan kişileri teşvik etmek adına para kazanmalarına yardımcı olmak için çeşitli yollar aradıklarını ve bu konu ile ilgili olarak önemli bir rol oynamak istedikleri de belirtildi. 

Spotify podcastler üzerinden kazanç sağlanabilir

Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın da ortak bir sunucu olarak katılım gösterdiği ve 90 dakika boyunca devam eden etkinlikte söz olan EK, firmanın yeni üst düzey abonelik sistemi olan HiFi hakkında düşüncelerini dile getirirken podcast yayıncılarından da bahsedildi. CEO, podcast yayıncılarının dinleyicilerle etkileşim içerisine girmesi ve abonelik yoluyla beraber para kazanmaları için girişimlerde bulunduklarında ve podcast yayınlamanın gerçek bir gelir kaynağı olarak kullanılması gerektiğine yönelik amaçlar olduğuna değinildi.

Spotify'ın aktif üye sayısı açıklandıSpotify'ın aktif üye sayısı açıklandı

Yapılan konuşmada yaklaşık olarak 7 bin 500 müzisyenin kendi platformları ile beraber yılda 100 bin dolar gibi bir para kazandığının bilgisini veren EK, aynı amaçları paylaştıklarını dile getirerek 93 ülkede halihazırda bulunan hizmetin şimdi ise müzisyenler için yapmış olduğu katkıyı podcaste taşımak adına adım attıkları aktarıldı. 

Popüler müzik dinleme platformu Spotify, bu sayede hem kendi şovlarını desteklemek hem de üçüncü taraf programlara sahip olacağı düşünülüyor. Uzun bir yolculuğun ardından görünen fikirlerde içerik oluşturucuların kar elde etmesini sağlamak adına üç farklı model bulunacak. Bu iş modelinin biri tipik abonelik modelini, diğeri ise podcast reklam pazarı modelini, sonuncusu da müzisyenlerin ve podcastlerin ürün satışı yapması, tur biletleri ve aynı zamanda kendi içeriklerinde de abonelik satmaları gibi özellikler bulunacak. 

 


İlgili uygulamalar
Spotify abonelik ücretlerine zam yapıyorSpotify abonelik ücretlerine zam yapıyor
iOS 14.5 Spotify'ı varsayılan uygulama yapma imkanı sunacakiOS 14.5 Spotify'ı varsayılan uygulama yapma imkanı sunacak
Spotify, canlı şarkı sözleri özelliğini test etmeye başladıSpotify, canlı şarkı sözleri özelliğini test etmeye başladı

PAYLAŞ