Spotify, nefret söylemi politikasında geri adım attı! - Haberler - indir.com

Spotify, nefret söylemi politikasında geri adım attı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-01 13:10:48
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Dünyaca ünlü müzik platformu olan Spotify şirketi bir karar aldığını duyurmuştu. 'Nefret söylemi' politikası izlemeye başladıklarını açıklayan şirket ünlü sanatçıların bazı şarkılarını silmişti. Silinme nedeni olarak nefret söylemi politikasını gösteren şirket artık kendi platformunda böyle şarkılara yer vermeyeceğini söylemişti.

Büyük tepki aldılar!

R. Kelly, Tay-K, XXXTentaction gibi ünlü sanatçıların şarkılarını sildikten sonra eleştiri yağmuruna tutulan şirket açıklama yaptı. Tartışmalar ve eleştirilerin sonucunda geri adım atacaklarını kabul ettiler. Şiddet ve nefret söylemi için kaldırılmış olan şarkılar üzerinden yürüyen bu tartışmalar sonucunda Spotify'ın yaptığı bu hareketlerin ırkçı bir tavır olduğu gerekçesiyle eleştirilmişti. Şirket bu konuda hata yaptıklarını söyledi ve nefret söylemi politikası yerine daha sağlıklı bir politika geliştireceklerini belirtti. Bu konuda üzgün olduğunu belirten şirket kaldırdığı şarkıları yeniden yayına aldı. 

Özellikle sürekli büyüyen ve gelişen bu müzik platformunun böyle politikalar izlemesi şirket açısından güzel. Fakat kullanıcılar açısından kötü olan bu politikalar bazı şarkıların kaldırılmasına neden oluyor. Ünlü sanatçıların şarkılarının kaldırılması müzik platformunun gerilemesine neden olabilir. Bu yüzden daha sağlıklı politikalar izlemesi şirketin geleceği açısından daha iyi ve daha sağlıklı olabilir. Dünyada birçok insanın kullandığı bu müzik platformu ülkemizde de yaygın şekilde kullanılmaya başlandı. İçerisinde büyük bir şarkı topluluğu barındıran platform kendinize özel listeler yapmanızı ve bunları herkese karşı paylaşmanızı sağlıyor.





PAYLAŞ