Spotify Nedir? Spotify Nasıl Kullanılır? - Haberler - indir.com

Spotify Nedir? Spotify Nasıl Kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-23 15:00:00
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Donanım

Spotify Nedir?

Spotify, 2008 yılından beri bir çok ülkede kullanılan online müzik dinleme platformudur. Türkiye'de 2014'ten beri kendini gösteren Spotify, kullanıcı açısından oldukça büyük bir kitleye sahip.

Spotify Nasıl Kullanılır?

Spotify kullanmak için kullanıcı kaydı açmanız gerekmektedir. Kayıt olmak için ise 2 seçenek mevcut. Facebook hesabınız ile oturum açabilir, ya da kendi bilgilerinizle oluşturduğunuz formla kayıt olabilirsiniz.

Spotify

Spotify'e kayıt olduktan sonra düzgün ve stabil kullanabilmeniz için, Spotify'ın bize ücretsiz bir şekilde sunduğu programı kurmanız gerekli. Bilgisayarınıza kurduğunuz programın tabii ki Android & iOS & Windows Phone sürümleri de mevut.

Spotify

Programı yükledikten sonra masaüstünüze Spotify programının geldiğini göreceksiniz. Programı çalıştırın, sizden Facebook hesabınızla giriş yapmanızı veya kendi oluşturduğunuz kayıt ile giriş yapmanızı isteyecek. Girişinizi yapın. (Programı indirmeden önce kaydımızı oluşturmuştuk.)

Karşınıza birçok kategori ve uçsuz bucaksız şarkı listeleri geliyor. Bunların içinden kendi tarzınıza yakışanı bulup dinleyebilirsiniz. Unutmadan söyleyelim, farklı kategorilerden ve şarkı listelerinden kendi istediğiniz şarkıları seçip, kendinize özgü bir playlist'te oluşturabilirsiniz.

Spotify'in Farkı Nedir?

  • Müzik dinleme hakkını tamamen yasal olarak veriyor.
  • Müzik sahipleri ile anlaşmalar yapan Spotify, standart üyelerden reklamlar yoluyla ücret alırken.Premium üyelerden, ücret yoluyla gelir elde ediyor ve telif hakkı ödemelerini gerçekleştiriyor.
  • Devasa şarkı veritabanı'nın olması.
  • Hem web arayüzü, hem bilgisayar programı, hem de mobil uygulaması bulunuyor.
  • Oynatma listesi hazırlama, çevrimdışı müzik dinleme gibi bir çok ayrıntısı bulunuyor.
  • Shazam-Spotify entegrasyonu sayesinde, Shazam'da seçtiğiniz müzikleri Spotify'dan ücretsiz dinleyebilirsiniz.

Görsel kaynak: Depositphotos





PAYLAŞ