Spotify ne kadar veri tüketiyor? - Haberler - indir.com

Spotify ne kadar veri tüketiyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-31 15:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Spotif, akıllı telefonlarınızda dilediğiniz yerde müzik akışı yapmanıza imkan sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Peki Spotify ne kadar veri harcıyor? 

Akıllı telefonunuzda Spotify'da müzik dinlemek bir süredir ücretsiz hale geldi fakat Spotify size en sevdiğiniz müziği aktarırken kaç megabayt / veri trafiği kullandığını söylemez. Öyleyse ayda kaç megabayt Spotify verisini tükettiğinizi öğrenmenize yardımcı olalım.

Spotify 10.000 şarkılık kütüphane limitini kaldırdıSpotify 10.000 şarkılık kütüphane limitini kaldırdı

Spotify Ne Kadar Veri Tüketir?

Ülkemiz gibi birçok gelişmekte olan ülkelerde maalesef telefon şirketleri, MB ve internet taraması açısından çok "kısıtlı" tarife planlarına sahipler, bu yüzden kimi zaman çok dikkatli olmanızda her zaman fayda var. Spotify'ı çok sık kullanırsanız aylık ya da haftalık GB planınızı aşabilir ve ağır bir telefon faturası ile karşılaşabilirsiniz.

Yapılan bazı testlere göre, Spotify müzik akışı hizmetinin gerçek veri tüketiminin ne olduğunu netleştirmek mümkün oldu.

Spotify ile dakikadaki veri tüketimi (seçilen ses kalitesine bağlı olarak) değişir:

  • (Düşük) 96 kbps kalite -> 0,72 MB / dakika
  • (Orta) 160 kbps kalite -> 1,2 MB / dakika
  • (Yüksek) 320 kbps kalite -> 2,4 MB / dakika

Gelişmiş bir ülkede ortalama aylık Spotify tüketimi:

  • 96 kbps ile 1 saatte 43 MB, ayda 1,34 GB
  • 160 kbps ile 1 saatte 72 MB, ayda 2,23 GB
  • 320 kbps ile 1 saatte 144 MB, ayda 4,46 GB

 Pratikte, Spotify'ı sadece mobil internetiniz ile kullanarak ayda sadece 2 GB paketiniz olsa dahi herhangi bir sorun yaşamamanız gerekiyor. Tabii buna minimal tarayıcı kullanımı ve video izlemeyi dahil ediyoruz.

Neyse ki Spotify mobil cihazlarda müzik dinleme için kullanılan bağlantıya (mobil veya kablosuz) bağlı olarak şarkıları varsayılan bir kalitede açma olanağı sunar. Bunu Ayarlar üzerinden kontrol edebilirsiniz.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ