Spotify Kullanıcılarının Emojiler İle İlişkisini Yayınladı - Haberler - indir.com

Spotify Kullanıcılarının Emojiler İle İlişkisini Yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-04 10:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Özellikle internet ve dijital ortamda iletişim alternatifi oldukça fazla servis bulunuyor. Bu iletişimlerin olmassa olmaz parçalarından biri olan emojileri ifade edebiliriz. Emojiler günlük hayatımızda mesajlaşma esnasında durumu belirtmek adına kullanılan ikonlar diyebiliriz. Bu emojileri artık sosyal medya uygulamarında tercih ettiğimiz gibi çeşitli servisler de emoji sistemi ile alaklı kullanımlara başladılar. Çevrim içi popüler müzik dinleme servisi olan Spotify, bu serüvene katılan servisler arasındaydı. Spotify hanesinde bulunan 35 milyonun üzerinde çalma listesi ve ?Emojisi? bulunuyor.

Spotify üzerinde en fazla emoji kullanan sanatçılar arasında TOP 5?i Drake, Justin Bieber, One Direction, Rihanna ve The Weelmd paylaşıyor. Dünyamızda son zamanlarda evrensel olarak kullanılmaya başlanan emojiler gün geçtikçe kullanım yaygınlığıda artıyor. Bu noktada Spotify şirketi de sanatçı ve müzikler ile kullanıcıların onları tanımlarken ki kullandıkları emojiler arasındaki ilişkiyi incelediler. Spotify üzerinde kullanıcılar tarafından oluşturulmuş olup yaklaşık olarak 2 milyarın üzerinde çalma listesi bulunuyor.

Bu çalma listelerinin 35 milyona yakınının adında en az 1 adet emoji bulunmakta. İşte Spotify üzerinde çalma listeleri isimlerinde kullanılan en fazla emojilerin TOP 10 sanatçı listesi ile ilişkilendirilen emojiler:

 

 

Spotify tarafından yapılan bu çalışma sanatçılar, şarkılar ve kullanıcıların emojiler ile ortaya koydukları ilişkiyi gösteriyor. Spotify bakalım daha ne gibi interaktif grafikler ile farklı işler ortaya çıkartacak göreceğiz.





PAYLAŞ