Spotify iOS uygulamasının tasarımı değişti! - Haberler - indir.com

Spotify iOS uygulamasının tasarımı değişti!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-28 12:06:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler müzik dinleme platformu olan Spotify için önemli özellikler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise dijital platform Spotify için iOS uygulamasında önemli bir güncelleme yapıldı ve uygulamasının tasarımında yeniliğe gidildi. Popüler bu uygulama son olarak güncel kullanıcı sayısını açıklamasıyla gündeme gelmişti. Bu kapsamda platformun şuan için 124 milyon ücretli abonesi olduğu belli olmuştu. Ücretsiz aboneler ile beraber gelinen toplan rakamın ise tam 271 milyon adet kullanıcı olduğu açıklanmıştı. Şirketin zararı ise tam 230 milyon dolar seviyesinde olurken, hala pazarda lider olarak bulunuyor. Şirket kısa süre önce ise iOS uygulamasını güncelledi ve tasarım tarafında yeniliklere gitti. Türkiye’de de yayınlanan güncelleme sonrasında tasarım tarafında çok büyük bir değişiklik gerçekleştirilmedi.

Spotify iOS tasarımı yenilendi

Beklenen Spotify özelliği kullanıma sunuldu!Beklenen Spotify özelliği kullanıma sunuldu!

Uygulamaya büyük yeşil bir “play” butonu eklendi. Hem ücretsiz hem de Premium için gelen bu buton, hızlı bir şekilde karışık bir parça çalmaya imkan sağlıyor. Ekranın sağ alt tarafında bulunuyor ve eski tasarıma göre daha dikkat çekici oluyor. Diğer yandan bazı ikonlarında da değişiklikler yapılan uygulamanın Spotify albüm kapaklarında karışıklığı engelleyen bir iyileştirme de yapıldı. Diğer yandan listelerde daha önce beğenilen şarkılarda da isimlerin direkt eklenen bir kalp ile daha rahat şekilde bulunabiliyor.

Spotify’ın en büyük rakibi olan Apple Music tarafına baktığımızda ise 27 Haziran 2019’da açıklanan verilere göre toplamda 60 milyon ücretli aboneye sahip olduğu belirtilmişti. Spotify gibi reklam destekli ücretsiz paketi olmayan Apple Music, şirketin kullanıcılar arasındaki popülerliğini artırmaya devam ediyor. Apple Music’in henüz güncel rakamları bilinmezken, servisin 80 milyon seviyelerini geride bıraktığı düşünülüyor. Yeni verilerin ise WWDC 2020 ile beraber açıklanması bekleniyor. Şuan için Spotify’ın açık ara lider olduğunu belirtelim.


İlgili uygulamalar
Spotify'de beğenmediğiniz şarkıları sessiz alma dönemi başlıyorSpotify'de beğenmediğiniz şarkıları sessiz alma dönemi başlıyor
Spotify ve Apple Music arasında çalma listesi nasıl aktarılır?Spotify ve Apple Music arasında çalma listesi nasıl aktarılır?

PAYLAŞ