Spotify, IOS 14.8 ve IOS 15'teki pil sorunlarını düzeltme sözü verdi! - Haberler - indir.com

Spotify, IOS 14.8 ve IOS 15'teki pil sorunlarını düzeltme sözü verdi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-28 11:01:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Popüler müzik dinleme platformu Spotify, iOS 14.8 ve iOS 15’teki pil sorununu kabul etti ve yakın zaman içerisinde de düzeltme sözü verdi. 

Bir dizi rapor ve şikayetin ardından Spotify, uygulamasının iOS 14.8 ve en son iOS 15 güncellemesinde oldukça yüksek pil tüketimine ve aşırı ısınma sorunlarına sebep olabileceği kabul edilerek, çok da uzak gözükmeyen bir gelecek içerisinde düzelteceğine dair söz verdi. Spotify, web sitesi üzerinden haftalar önce başlayan uzun ve devam eden destek iletisinde, pil tüketimi raporlarından elde edilen ve bu raporları teknik iOS ekibine ilettiği de dile getirildi. Spotify, bir düzenlemenin ne zaman geleceğini veya bunun bir uygulama güncellemesi mi yoksa diğer sorunları çözme adımları mı olacağı bilinmiyor. 

Spotify 2021 yazının en çok dinlenen şarkılarını açıkladıSpotify 2021 yazının en çok dinlenen şarkılarını açıkladı

“Verileri engelledim. Spotify kullanılıyorsa telefonum %30-40/saat pil tüketiyor. Apple Podcast uygulaması iyi çalışıyor. %3-4/saat  pil tüketiyor.
iPhone 11’im tehlikeli derecede sıcak olduğu ve eriyecek ya da patlayacakmış gibi hissettirdiği için Spotify’ı silmem ve Premium aboneliğimi sonlandırmam gerekiyor. “

Başka bir kullanıcının şikayeti şu şekilde: “Son güncellemeden beri aynı sorunu yaşıyor. Şimdilik Apple Music’e geçmek zorunda kaldım.”

Konu ile ilgili olarak sorunlarını dile getiren kullanıcılar, Spotify uygulamasının arka plan etkinliği sebebiyle pil ömrü tüketicisi olarak listelendiğini ve bunun net bir sebebi olmadığını da dile getiriyor. Raporlardan elde edilen bilgilerin çoğu iOS 14.8 ve iOS 15.0 sürümlerini kullanan kullanıcılardan gelse de eski iOS sürümleri içerisinde de pilin gereğinden daha hızlı bir şekilde bittiğine dair farklı raporlar ortaya çıktı. Bu kullanıcılar için olası bir yama ve geliştirilmiş  güvenlik anlamında güncelleme yapmaları önerilir. Bir başka kullanıcı ise şikayetini şu şekilde dile getiriyor: “Bu sorun bende de var. Çok hızlı pil tüketimi ve yüksek ısı. iPhone 12 Mini, iOS 15.0’daki en son Spotify sürümü.”

Spotify aşırı drenajın ana suçlusu olarak değerlendirilirken, bazı kullanıcılar için iOS 15‌’te de bir sorun olacağından şüphe duyuluyor. ‌iOS 15‌, yeni çıkan iPhone 13 ile sınırlı Apple Watch özelliği, Apple Music ile ilgili sorunlar ve Apple’ın düzeltmeye yönelik hareket edeceği diğer hatalar da dahil olmak üzere birden fazla hata olduğu tespit edildi. Apple, bu sorunları ve diğer sorunları ortadan kaldırmak için bu hafta içerisinde en kısa sürede iOS 15.0.1‘i piyasaya sürmeyi planlıyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günler içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


İlgili uygulamalar
Apple'dan Netflix, Spotify gibi uygulamalara yeni kayıt imkanıApple'dan Netflix, Spotify gibi uygulamalara yeni kayıt imkanı
Philips Hue akıllı ışıklar artık Spotify ile eşleştirilebilecek!Philips Hue akıllı ışıklar artık Spotify ile eşleştirilebilecek!
Spotify, çalma listeleri için yeni özellikler eklemeyi planlıyorSpotify, çalma listeleri için yeni özellikler eklemeyi planlıyor

PAYLAŞ