Spotify iOS 14 için wignet özelliğinin testlerine başladı - Haberler - indir.com

Spotify iOS 14 için wignet özelliğinin testlerine başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-12 12:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın ne popüler çevrim içi müzik kütüphanesi Spotify, iOS 14'teki en büyük değişikliklerden bir tanesi olan widget'lar üstünde çalışmaya başladı.

Milyonlarca kullanıcı sayısına sahip olan çevrim içi müzik dinleme platformu Spotify iOS 14 için yeni widget'larını test ediyor. Bu yeni widget'ları Spotify betanın TestFlight kullanıcılarının kullanımına sunan şirketin ilerleyen günlerde özelliği daha fazla kullanıcıda test etmesi bekleniyor.

Spotify Zaman Kapsülü listesi ile nostaljik şarkıları hatırlatıyorSpotify Zaman Kapsülü listesi ile nostaljik şarkıları hatırlatıyor

Reddit'teki iOSBeta subreddit'inde yapılan bir paylaşıma göre Spotify, birkaç farklı boyutta widget'lar üstünde çalışıyor. Yapılan paylaşımda widget'ın sadece küçük ve ortaya boy tasarımı ortaya çıksa da en büyük boyutlara sahip widget'ların görünümünün de yakın zamanda ortaya çıkması bekleniyor.

TestFlight kullanıcıları için kullanıma sunulmuş olan bu özellik paylaşılan ekran görüntülerinden gördüğümüz kadarıyla henüz çalışır halde değil. Yukarıda da gördüğünüz ekran görüntüsünde widget'ın tasarımı gözükse de bir müzik içeriğine dair hiçbir şey yer almıyor.  

Spotify'ın yeni özelliği "Hep Seveceklerim" kullanıma sunuldu

Özellik hakkında yapılan sızıntılara göre widget'larda "Şu anda çalıyor" gibi kontrol özellikler bulunmayacak. Yani şarkıları oynatma, durdurma ve geçme gibi işlevler şimdilik widget'lar aracılığıyla yerine getirilemeyecek.

MacRumors tarafından paylaşılan diğer bir bilgi de Apple, widget'ların sadece 'salt okunur' bilgilere yer vermesine izin verdiği yönünde. Spotify’nin bu hamlesi iOS 14'teki en büyük değişikliklerden bir tanesi olan widget'lardan faydalanacak uygulamalar arasına bir yenisi daha katılacağını gösteriyor. Farklı uygulamalarında benzer bir yol izleyip izlemeyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Spotify’ın ilk özel DC Comics podcast’i Batman olacakSpotify’ın ilk özel DC Comics podcast’i Batman olacak
Spotify şarkı sözü arama özelliği geldiSpotify şarkı sözü arama özelliği geldi

PAYLAŞ