Spotify için sesli asistan dönemi başlıyor! - Haberler - indir.com

Spotify için sesli asistan dönemi başlıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-06 09:35:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dijital müzik kütüphanesi denince akla gelen ilk uygulamalar arasında olan Spotify sektördeki güçlü rakiplerine rağmen en çok kullanıcı sayısına sahip olan müzik platformu olarak karşımıza çıkıyor. Her geçen gün kullanıcılarına daha iyi bir uygulama deneyimi sunmak için çabalayan platform, akıllı telefonlarda sık sık kullanılan bir özelliği uygulama entegre ediyor. Spotify’de sesli asistan dönemi başlıyor!

Günümüzde neredeyse birçok elektronik cihazda bulunan sesli asistan desteği Apple’ın hayatımıza soktuğu teknolojilerden biri. Yoğunluklu olarak Apple ekosisteminde kullanılan bu özellik Android cihazlarda hala gelişim aşamasında olsa da, günümüzde eriştiği boyutun oldukça etkileyici olduğunu söyleyebiliriz. Uygulamalarında kullanıcılarına sunmaya başladığı bu özelliği platformuna entegre etmeyi başaran ilk uygulamalar arasına Spotfiy’de katıldı.

Spotify'nin sevilen özelliği App Store'a geldiSpotify'nin sevilen özelliği App Store'a geldi

Spotiy'de "Hey Spotify" dönemi

Spotify yıllardır beklenen özelliğe kavuştu

Spotify’e entegre edilen sesli asistan desteği sayesinde artık müzik dinlemek ve paylaşım yapmak çok daha kolay. Teknoloji ve uygulama alanındaki gelişmeleri sızdırmasıyla tanınan Jane Manchun Wong tarafından aktarılan bilgilere göre, platform “Hey Spoftiy” özelliğini test etmeye başlamış bulunuyor. Bu desteği sağlayacak tek uygulamanın Spotify olmadığını da açıklayan Wong Twitter ve Instagram gibi popüler sosyal medya uygulamalarının da özelliği test ettiğini paylaştı.

Eğer bu sızıntılar doğruysa gelecekteki iOS ve Android ekosisteminin uygulamalarda sesli asistan devri olacağını söylemek yanlış olmaz. Tabi özellikle Spotify gibi uygulamaları sesli asistan desteğiyle görmek oldukça iyi olacak. Özellikle araç kullanan kullanıcılar için müzik dinlemeyi daha kolay bir hale getirecek Spotify aynı zamanda görme engelli kullanıcıların da bir açıdan hayatını kolaylaştıracak.

Uygulamaların son dönemlerde sesli asistan özelliklerine bu kadar yoğunlaşmalarının bir nedenin de, teknoloji olanaklarını tüm kullanıcılara sunmak istediklerinden olduğu söyleniyor. Bu tip gelişmeler normal kullanıcılara yeni bir uygulama deneyimi sunarken, görme engelli kullanıcılar için de daha kullanışlı alternatifler oluşturuyor.

Jane Manchun Wong’a göre Spotify açıkken kullanıcılara “Hey Spotify” özelliğini etkinleştirmeye izin verecek yeni bir gizli ayar panelini etkinleştirmeye başarmış bulunuyor. Özelliğin henüz tam olarak neler sunabileceği bilinmese de, yararlı olacağına kesin diyebiliriz. Şimdilik test aşamasında olan bu özellik henüz tüm kullanıcıların kullanımına da sunulmuş değil. Ne zaman yayınlanacağına dair herhangi bir ip ucu olmayan bu özelliği ilk deneyimleyen kullanıcılardan olmak için uygulamanızı güncel tutun.


İlgili uygulamalar
Spotify iOS uygulamasının tasarımı değişti!Spotify iOS uygulamasının tasarımı değişti!
Spotify gelirlerini artırmanın yollarını arıyorSpotify gelirlerini artırmanın yollarını arıyor

PAYLAŞ