Spotify, HiFİ kalitesini bu siteden ayırt edebilirsiniz - Haberler - indir.com

Spotify, HiFİ kalitesini bu siteden ayırt edebilirsiniz

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-24 23:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Digital Feed ABX adlı bir test, kısa bir uygulama sayesinde Hi-Fi sesler ile standart sıkıştırılmış sesler arasındaki farkı ayırt edip edemediğinizi gösteriyor. Bu sayede dijital müzik platformu olan Spotify HiFi’ya para vermeden önce o seviyede bir kaliteyi algılayıp algılayamadığınızı görebileceksiniz. Birçok müzik sever, kayıpsız bir ses deneyimi için piyasada yer alan müzik uygulamaları olan Tidal veya Deezer gibi çevrimiçi müzik servislerini tercih ediyorlar. Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik servisi olan Spotify ise odyofilleri de platformuna abone edebilmek için yıl sonuna kadar Spotify Hi-Fi hizmetinin yayında olacağını duyurdu.

Baktığımız z aman Spotify, veri kullanımını optimize etmek için ses dosyalarını sıkıştırılmış halde cihazlara indiriyor. Cihazdaki uygulamada çözümleyerek kullanıcıların müzik dinlemesini mümkün sağlıyor. Bu yöntem ile beraber ise mobil internet kotasının Spotify tarafından sömürülmesini engelliyor olsa da, ses kalitesinde kayba sebep oluyor.

Spotify, canlı şarkı sözleri özelliğini test etmeye başladıSpotify, canlı şarkı sözleri özelliğini test etmeye başladı

Spotify, HiFi abonelik sistemini başlatıyor

Spotify, mobil uygulamasında en fazla 320 Kbps, web sürümde ise 256 Kbps yayın sunuyor. Düşük bit hızlarında sıkıştırılmış olan ses dosyalarındaki ses kalitesindeki düşüş fark edilebiliyor. Ancak 256 Kbps yayında gerçekleşen ses kaybını kulağın fark etmesi pek mümkün olmuyor. Digital Feed ABX adlı bir test ise Spotify Hi-Fi’ya para vermeden önce kulağınızın kayıpsız bir ses ile 320 Kbps ses arasındaki farkı ayırt edip edemediğinizi test ile sunuyor. Bu testi kullanarak Spotify standart Premium aboneliği ile Hi-Fi aboneliği arasındaki farklı görebilirsiniz.

Test esnasında Digital Feed ABX, 5 farklı şarkıyı A, X ve B seçenekleri ile dinletiyor. Amaç ise X seçeneğindeki ses kalitesinin A seçeneği ile mi yoksa B seçeneği ile mi aynı olduğunu tespit etmeniz gerekiyor. Dinlediğiniz şarkıyı istediğiniz gibi başa alarak 5 saniye ileri veya geri sarabiliyorsunuz. Diğer yandan A, X veya B butonlarına tıklayarak şarkıyı karşılaştırmalı olarak da dinleyebiliyorsunuz. Beş şarkının hepsini eşleştirdiğiniz zaman karşınıza bir sonuç ekranı çıkıyor ve Spotify Premium yerine Spotify Hi-Fi aboneliğini tercih edip etmemeniz gerektiğini bu ekrandan anlayabiliyorsunuz. Bakalım Hi-Fi sistemi kullanıcılar tarafından beğenilecek mi göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Spotify ve Apple Music sanatçılara en çok telif ücreti ödeyen platformlar olduSpotify ve Apple Music sanatçılara en çok telif ücreti ödeyen platformlar oldu
Spotify yeni abonelik sistemi HiFi'yi duyurduSpotify yeni abonelik sistemi HiFi'yi duyurdu

PAYLAŞ