Spotify fotoğraflardan şarkı önerisi yapabilir! - Haberler - indir.com

Spotify fotoğraflardan şarkı önerisi yapabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-24 09:45:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en çok kullanılan müzik dinleme platformu Spotify, galeriden seçtiğiniz ya da uygulama içerisinden bir fotoğrafa göre müzik önermek için yeni bir özellik için test aşaması içerisinde olduklarını belirtti. Söz konusu bu yeni özellik bu sene içerisinde platforma eklenebilir. Müzik dinleme platformu Spotify kullanıcı sayısını her geçen gün artırmaya devam ederken, yeni bir özellik üzerinde çalışıldığı da ortaya çıktı. Spotify üzerinde çalıştığı bu özellik ile beraber farklı bir yön kazanacak ve kullanıcılarına geniş çaplı hizmet sunacak. Her geçen gün platforma yeni özellikler kazandırmak için çalışamalar yapan Spotify, son olarak ise evcil hayvanlarınız için özel bir liste hazırlamanızı sağlayacak bir özellik sunmuştu. Şirketin yapmış olduğu son çalışma ise galeriden seçtiğiniz ya da uygulama içerisinde seçtiğiniz fotoğraflara göre çalma listesi oluşturabilecek bir özellik üzerine gelişiyor. Bu sayede kullanıcılar seçtikleri fotoğraflara göre müzikler listeyebilecekler. 

Spotify çalma listesini YouTube Music'e aktarmakSpotify çalma listesini YouTube Music'e aktarmak

Söz konusu bu özellik sayesinde, uygulamanın yerleşik özelliği olacak kamera ile beraber fotoğraflar çekilebilir veya galerinizde yer alan mevcut fotoğraflar arasından bir fotoğraf seçip sisteme ekleyebilirsiniz. Spotify'ın bu özelliği sayesinde seçtiğiniz ya da çektiğiniz bir fotoğrafa bağlı olarak size özel çalma listesi sunulacak. Konuyla ilgili olarak Spotify; "Bir fotoğraf çekin ve sadece sizin için seçilen anınıza ve ruh halinize uygun müziğin keyfini çıkarın." diyor.

Her zaman olduğu kamera kullanımını gerektiren bu özellikler gizlilik konusunda titiz davranan kullanıcılar tarafından oldukça eleştiri alacak gibi gözüküyor. Bu durumu önlemek için Spotify, fotoğrafların sunucularına kaydedilmeyeceğini bir mesajla belirtirken; “Fotoğrafı yalnızca size müzik önermek için kullanacağız. Fotoğrafı daha sonra kaydetmeyeceğiz veya kullanmayacağız.” ifadelerinde bulundu. Spotify uygulamasına getirilecek olan söz konusu bu yeni özellik şu an için test aşamasındadır. Özelliğin bu yılın sonlarına doğru platforma dahil edileceği düşünülüyor. Özellik ile uygulamanın hizmet içerikleri de artmış oluyor. 

 


Spotify iOS uygulamasının tasarımı değişti!Spotify iOS uygulamasının tasarımı değişti!
Spotify gelirlerini artırmanın yollarını arıyorSpotify gelirlerini artırmanın yollarını arıyor
Spotify için sesli asistan dönemi başlıyor!Spotify için sesli asistan dönemi başlıyor!

PAYLAŞ