Spotify, çalma listeleri için yeni özellikler eklemeyi planlıyor - Haberler - indir.com

Spotify, çalma listeleri için yeni özellikler eklemeyi planlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-10 17:30:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde çalma listelerine yönelik önemli geliştirmeler alan Spotify'da yeni bir güncelleme daha yapıldı.

Spotify, çalma listeleri için geçtiğimiz dönemlerde yaptığı güncelleme ile kullanıcılara yeni öneriler sunmaya başladı. Yeni öneriler sayesinde kullanıcılar pek çok farklı şarkıyı keşfetme imkânına sahip olurken yapılan yeni açıklamada çalma listeleri için makine öğreniminden yararlanılacağı ve özel algoritmalar ile birlikte küçük dokunuşların yapılacağı belirtildi.

Spotify'da yer alacak yenilikler neler?

Spotify'da yer alacak yenilikler arasında özellikle çalma listesindeki şarkılar ile benzerlik taşıyan yeni şarkılar uygulama tarafından listelere eklenecek. Sürekli aynı çalma listesini dinlemek zorunda kalmayacak alan kullanıcılar, böylece yeni önerileri kendi çalma listelerinde keşfedecek ve önerileri kabul ederse ve beğenirse çalma listesinde kalıcı bir şekilde yeni şarkılara yer verebilecek.

Özellikle çalma listelerindeki mevcut şarkıları kapsamlı bir şekilde analiz edecek olan Spotify, diğer kullanıcı verilerini de kullanacak. Böylece ortak şarkıları beğenen kullanıcılarının beğendiği birbirinden farklı şarkıları da öneri olarak sunmaya başlayacak. Spotify, daha fazla şarkı keşfedilmesini de desteklemiş olacak. Spotify'daki mevcut özellikten yararlanmak isteyenlerin ise bu konuda uygulamaya yetki vermesi gerekiyor.

Spotify yeni özelliği nasıl kullanılacak?

Spotify’ın yeni özelliğinden yararlanmak isteyenlerin öncelikle çalma listelerinin en üzerinde konumlanan geliştir butonunu kullanması gerekecek. Butonunun kullanılması ile birlikte uygulama tarafından hazırlanan öneriler, çalma listesine eklenecek. Üstelik şarkıların beğenilmemesi ya da mevcut işlemin geri alınabilmesi adına Spotify geri dönüş seçeneğini de ihmal etmemiş. Açıklamalara göre yeni eklenen şarkılar, mevcut listedeki şarkılardan kolay bir şekilde ayırt edilebilecek ve kullanıcılar istediği zaman tek bir dokunuş ile eklenen tüm önerileri çalma listesinden kaldırabilecek. 30 şarkıya kadar önleri sunabilecek olan Spotify, üstelik eklenen şarkıların tek tek çalma listesinden kaldırılmasını da destekliyor.

Spotify yeni özelliği ne zaman kullanıma sunulacak?

Yapılan açıklamalara göre yeni özellik aralarında Türkiye'nin de dahil olduğu bazı ülkelerde test edilecek. 2021’in Ekim ayı itibariyle başlayacak olan testlerin ardından ise kullanıcılar mevcut özelliği kullanmaya başlayacak. Ancak özellik sadece Premium abonelikler ile sınırlı tutulacak. Bu nedenle ücretsiz bir şekilde Spotify kullanan kullanıcılar, şarkı listelerine yönelik yapılan yeni gelişmeden yararlanamayacak.

Çalma listelerini yönelik son dönemlerde hareketli bir süreçten geçen Spotify için şu ana kadar uygulamadaki etkinlik oldukça umut verici. Her geçen gün artan koleksiyonlarda kullanıcıların keşfedebileceği pek çok şarkı ve şarkıcı yer aldığından dolayı yeni öneriler, mevcut uygulamanın daha fazla keşfedilmesini ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.





PAYLAŞ