Spotify büyümesi beklentileri aştı - Haberler - indir.com

Spotify büyümesi beklentileri aştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-30 16:04:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Etkinlik

Rakiplerinin de artmasıyla büyük düşüşler yakalayan Spotify, yaptığı kampanya ve yeniliklerle kendi koyduğu hedefin üstüne çıkarak yüksek abone sayısı ve faaliyet karı elde etti.

Çevrim içi müzik hizmetlerinin lideri Apple, yapmış olduğu yoğun hamlelerle abone sayısında olağan dışı artış yaşadı. Üçüncü çeyrekte kendi beklentilerinin de üstüne çıkan Spotify, büyümeye devam ediyor.

Spotify, Apple ve Amazon'a kaybecek mi?Spotify, Apple ve Amazon'a kaybecek mi?

Bir süredir yeni aile üyeliği, normal ve öğrenci üyeliğine ücretsiz 3 aylık Premium hediyesini kesen Spotify, bu kampanyaları sürdürerek yeni kullanıcı kazanmanın zevkini yaşıyor. Spotify tarafından yapılan açıklamalara göre üçüncü çeyrekte toplamda 248 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştı. 248 milyon yeni kullanıcıya erişen Spotify bu rakamın 113 milyonunun ücretli aboneliklerden oluştuğunu söylüyor. Rakamlar niteliğinde yıl bazında yüzde 30 civarında büyüme yakalayan Spotify, tahminlerini 240-245 beklerken bu beklentinin üstüne çıktı.

Spotify beklentilerinin üstüne çıktı!

Geçtiğimiz aylarda açıklama yapan Apple Music, 60 milyon abonesi olduğunu söylerken, Spotify Apple Music'e göre iki kat daha fazla abonesi olan Spotify toplamda 1.7 milyar Avro gelir elde etti. Bu gelirin 170 milyon Euro'su reklamlı kullanan Spotify kullanıcılarından geldi. Gelirlerin Faaliyet karı ise 54 milyon euro olarak gerçekleşti. Firma beklentileri tek haneli rakamlardı. Geçtiğimiz yıllarda ise firma 6 milyon Euro kayıp yaşadı. Yapılan operasyonlardan elde edilen net birikim ise 71 milyon Euro.

Spotify üç ay ücretsiz kampanyasıyla kazanmış olduğu büyük kullanıcı artışını kutluyor. Sürpriz mali çeyreğinin ardından normale dönmesi beklenen Spotify, yılın son çeyreğinde büyük kayıplar yaşamayı bekliyorken bu kayıplardan kıl payı kurtuldu. Spotify kullanıcıları Spotify'ın yapmış olduğu bu kampanyaları fırsata da çeviriyor. Normal üyeliklerini iptal ederek üç aylık ücretsiz hesaba geçen Spotify kullanıcıları, Spotify'ın kullanıcı rakamlarında artış yaşamasını da sağlıyor.


İlgili uygulamalar
Spotify, abonelerine ücretsiz Google Home Mini dağıtıyorSpotify, abonelerine ücretsiz Google Home Mini dağıtıyor
Spotify, sanatçıların takipçilerine bildirim göndermesini sağlayacakSpotify, sanatçıların takipçilerine bildirim göndermesini sağlayacak

PAYLAŞ