Spotify araçlara özel cihaz tasarlıyor - Haberler - indir.com

Spotify araçlara özel cihaz tasarlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-05 10:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Spotify Car Thing ilk kez 2019 yılında kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Şirketin ilk özel ses kontrol cihazı adından da anlaşılacağı üzere otomobiller için özel olarak tasarlandı. Araçta sürücülerin rahatlıkla Spotify'dan şarkı ve podcast dinlemesine hizmet edecek ürün iki yıl sonra yeniden görüldü. 

Birçok Spotify hayranı Car Thing'in tamamen projeye son vermeyi düşünmeye başlamıştı. Öyle ki 2019 yılındaki ilk duyurudan bu yana ürüne ilgili yapılan duyurudan bu yana ürünle ilgili olarak herhangi bir açıklamada bulunulmadı. Ancak yıllar sonra beklenen donanım sessizliğini bozmuş gibi gözüküyor. Artık ürün lansmanına oldukça az bir zaman kaldığı anlaşıldı. 

Spotify yeni bir özellik üzerinde çalışıyorSpotify yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

Spotify Car Thing render görüntüleri görüldü

MacRumors tarafından keşfedilen Spotify Car Thing render fotoğrafları cihazların nasıl bir tasarım ile kullanıcıların karşısına çıkacağını tüm detaylarıyla ortaya çıkardı. Konuyla ilgili olarak yayınlanan görüntüler sayesine donanımın sağ kısmında dairesel olarak büyük bir düğme, renkli bir ekran ve üst üste dört adet tuş yer aldığı öğrenildi. 2019'daki resmi duyuruda bundan çok daha küçük bir ekran kullanıcıların karşısına çıkmıştı. 

Spotify’ın Car Thing aracın gösterge paneli kısmında yatay veya dikey pozisyonda yerleştirilebilir. Ürün otomobil sürücülerinin Spotify aracılığıyla şarkı ve podcast dinlemesi için özel olarak tasarlandı. Ses kontrollü bir akıllı yardımcı olarak değerlendirilen bu cihazın donanım kısmından Bluetooth desteği olduğu aktarıldı. Aynı zamanda bir 12V araç prizine bağlanabildiği de eklendi.

Voice Thing ve Home Thing de gelebilir

Spotify’ın ilk özel donanım ürünü olan Car Thing şu an için sadece ABD'de bir grup davetli Spotify Premium kullanıcı grubuyla test ediliyor. Şirket ürünün lansman tarihi için şu an henüz bir açıklamada bulunmadı. Aynı zamanda gelecekte Voice Thing ve Home Thing gibi ses kontrol cihazları üreterek donanım ailesini çeşitlendireceğini dile getirdi.


Spotify, sanatçılara nasıl ödeme yapıyor?Spotify, sanatçılara nasıl ödeme yapıyor?
Bu ay Spotify'a eklenecek özellikler belli olduBu ay Spotify'a eklenecek özellikler belli oldu
Spotify masaüstü tasarımını güncellediSpotify masaüstü tasarımını güncelledi

PAYLAŞ