Spotify araç kullananlar için sade arayüz testine başladı - Haberler - indir.com

Spotify araç kullananlar için sade arayüz testine başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-19 11:15:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Araç kullanan insanların trafik kurallarını ihlal etmesini istemeyen Spotify, kullanımı kolay ve dikkatleri daha az dağıtan tasarımı ile arayüz modunu test ediyor. ilk özelliği ise Spotify'ın kablo desteği olmadan bluetooth yardımı ile bir cihaza bağladıktan sonra arayüzün sadeleştiğini fark eden bir kullanıcı buldu. Konu ile alakalı olarak basın açıklaması yapan Spotify temsilcisi, sürücü modunun şu an için bir test aşamasında olduğunu ve kullanıcı kitlesinin yalnızca %3'ünü etkilemeyi başardığını vurguladı. Buda demek oluyor ki insanlar çokta memnun değil ya da haberdar değil.

Spotify temsilcisi testin yalnızca iOS için gerçekleştiğini söylüyor

Ekran görüntüsüne bakıldığı zaman, araç kullanım esansında kullanımı kolaylaştırmak ve dikkat dağınıklığını en aza indirmek için arayüzde olabildiğince iri harfler ve ikonlar kullanıldığı göze çarpıyor. Aynı zamanda renk skalası da 3 renge indirgenmiş ve albüm kapağı görseli gizlenmiş durumda. Spotify temsilcisi testin yalnızca iOS için gerçekleştiğini söylüyor. Fakat size şunu söylemek istiyorum yeniliği fark eden kullanıcı ekran görüntüsünü Android bir telefondan almış.

Dünya çapında en çok kullanılan müzik uygulaması

En son yayınlanan raporlara göre Spotify, Amerika'daki liderlik tahtını Apple Music'e her ne kadar kaptırmış gibi görünse de dünya çapında bakıldığı zaman en çok kullanılan müzik akışı hizmeti konumunda yerini alıyor. Hala test aşaması devam eden bu sürücü modu genel kullanıma açıldığı zaman dünya çapında birçok sürücü daha güvenli bir şekilde ve trafik kurallarını ihlal etmeden müzik dinleyerek aracını kullanabilecek.





PAYLAŞ