Spotify, Apple'a acımasız bir zorba dedi - Haberler - indir.com

Spotify, Apple'a acımasız bir zorba dedi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-20 11:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler dijital müzik platformu Spotify’ın hukuk departmanın baş sorumlusu yeni yayımladığı bir yazıyla adil rekabeti önleme gerekçesiyle Apple’ı “Acımasız bir zorba” olmakla suçladı.

Spotify baş hukuk sorumlusu Horacio Gutierrez, The Wall Street Journal'da yayımlanan bir yazısında ABD merkezli teknoloji devi Apple'ı rakiplerini alt etmek için egemenliğini kullanan acımasız bir zorba olmakla itham etti.
Bildiğiniz üzere uzun bir süredir Epic Games’le Apple arasındaki devam eden bir dava var. Açıklamasında bu davaya da değinen Gutierrez, davada Epic'i haklı görerek, video oyunu yapım şirketinin sunduğu argümanları yineledi ve ardından Spotify’la Apple Music arasında yaşanan haksız rekabetten söz etti.

Apple Music, HiFi destekli abonelik paketi ortaya çıktıApple Music, HiFi destekli abonelik paketi ortaya çıktı

Gutierrez’in WSJ'de yer alan yazısında konuyla ilgili açıklamalar şu şekilde;

"Apple hakkında hayranlık duyulacak çok şey var, ancak şirketim Spotify başka bir acımasız taraf gördü. Apple, dünyanın en çok arzu edilen bazı donanım ürünlerini tasarlar, geliştirir ve satar. Ve birçokları için Steve Jobs, yarattığı işe kalıcı bir ışıltı veren bir hürmet figürü olmaya devam ediyor. Benim işim, bu dış görünüşün altında rakiplerini aksatmak için hakimiyetini kullanan acımasız bir zorba olduğu konusunda ısrar eden birkaç kişiden biri olmak. Ancak son birkaç yıldır dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler nihayet Apple'ın davranışını incelemeye başladılar. Birçoğu gördüklerini beğenmiyor."

Epic Games ile Apple arasındaki mücadele artıyor

Gutierrez şirketin Apple'dan herhangi bir şekilde özel muamele istemediğini sadece tüm uygulamalara adil olunması gerektiğini de sözlerine ekledi. Apple’ın uygulama içi satın almalarda ve aboneliklerde yüzde 30 komisyon almasının ve iOS kullanıcılarının kaydolmak için Spotify web sitesine yönlendirmesinin engellenmesinin hiç adil olmayan bir rekabet ortamı oluşturduğunu söyleyen Gutierrez,

mevcut koşullar altında platformun yüzde 30 daha pahalı olması gerektiğini ve bunun da kullanıcıların kararını Apple Music'i tercih etmeleri yönünde etkileyeceğine de değindi. Bunun yanı sıra konuyla ilgili harekete geçmeleri için yetkililere de seslenen Gutierrez, ülkedeki rekabet yasası üzerinde acil, dar kapsamlı güncellemeler ile harekete geçilmesi için de çağrıda bulundu. Görünen o ki Epic Games ve Apple davasında kazanan video oyun şirketi olursa Apple’ı Spotify gibi şirketlerle de bir dava süreci bekliyor.

 


Apple'ın Apple'ın "Kayıpsız Ses Desteği" AirPods Pro ve AirPods Max'de yok!
Apple, kablosuz Beats Studio Buds kulaklıkları üzerinde çalışıyorApple, kablosuz Beats Studio Buds kulaklıkları üzerinde çalışıyor

PAYLAŞ