Spotify, Apple ve Amazon'a kaybecek mi? - Haberler - indir.com

Spotify, Apple ve Amazon'a kaybecek mi?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-23 18:34:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Günümüzün en popüler servislerinden birisi dijital müzik dinleme servisleri oluyor. Bu servisler sahip oldukları özellikler ile aralarında sıkı bir rekabete sahip olurken, şimdi ise önde gelen Spotify’ın tahtı sallanmaya başladı. Öyle ki Fortune dergisinin analizlerine göre Spotify söz konusu bu rekabeti kaybetmek üzere. Bu noktada Apple’ın ve Amazon’un endüstriye sağlamış oldukları rekabet sonucunda kar miktarlarında düşüş yaşamaya başladı. Kullanıcıların artık müzik ihtiyaçlarını dijital ortamdan gidermeye başladığı bir dönemde Spotify, öncü şirketlerden birisi olarak karşımıza çıkıyordu. Ancak rakipler Apple Music ve Amazon Music servislerinin müzik piyasasındaki köklü rekabeti Spotify’ı eski popülerliğinden düşürmüş durumda.

Spotify Müzik Rekabetini Kaybediyor

O Spotify özelliği YouTube Music’e geldi!O Spotify özelliği YouTube Music’e geldi!

ABD’nin en köklü iş dergilerinden olan Fortune tarafından bu analiz gerçekleştirilmiş durumda. Bu noktada endüstri gözlemcisi olan Ben Thompson, geçtiğimiz yıl Stratechery bülteninde Spotify’ın marjinal maliyetlerinin sınırlı olduğunu ifade etmişti. Bu maliyetler hakkında müzik kataloğunu genişletmek adına kayıt stüdyolarına ödenen telif ücretleri örnek gösterildi. Ayrıca Wall Street de şirketin piyasa değerine eşit duruma gelebilmesi için telif bedelini azaltması gerektiği ifade ediliyor. Analist Deutsche Bank: Spotify’ın bir gün işlerine daha yüksek kâr marjlı ürünler ekleyebileceği yollar düşünebiliriz" sözlerini dile getiriyor.

Spotify ve stüdyolar bu noktada gelecek iki yılı kapsayan anlaşmalar üzerinde çalışmalar yapıyor. Spotify bu noktada daha büyük olsa da, Amazon ve Apple gibi şirketlerden gelen rekabet stüdyolara avantaj sağlıyor ve bu sayede ise telif ücretleri daha da yükselmiş oluyor. Bakalım şirketlerin yaşadığı bu durumlar sonrasında Apple Music’in 110 pazardan fazla olan konumu ve Spotify’ın ise 79 pazarda bulunan bu durumu nasıl ilerleyecek ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Şuan için hala en popüler ve yoğun kullanıcıya sahip müzik servisinin Spotify olduğunu belirtelim.


İlgili uygulamalar
Xbox Game Pass Ultimate aboneliği 6 aylık Spotify hediyesi veriyorXbox Game Pass Ultimate aboneliği 6 aylık Spotify hediyesi veriyor
Apple kullanıcılarına müjde, Spotify beklenen desteğe kavuştuApple kullanıcılarına müjde, Spotify beklenen desteğe kavuştu

PAYLAŞ