Spotify, Apple Music'i 2'ye katlamış durumda - Haberler - indir.com

Spotify, Apple Music'i 2'ye katlamış durumda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-07 10:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Dijital müzik platformu içerisinde en popülerden bir tanesi olan Spotify, dünya çapında 100 milyon ücretli aboneye ulaştığını açıklayarak, en çok kullanılan müzik uygulaması oldu. Bu sayı ise firmanın en yakın rakiplerinden bir tanesi olan Apple Music’in tamı tamına 2 katı.

2019 yılında 500 Milyon Dolar değerinde podcast yatırımı gerçekleştirmeyi planlayan Spotify, dünyanın 1 numaralı ses platformu olmak için çalışıyor. Geçtiğimiz gün, podcast sektörünün 2 büyük oyuncusu olan Gimlet Media ve Anchor’ı satın aldığını basına duyuran İsviçre menşei şirket, bu planlarını yavaş yavaş yerine getiriyor. Müzik dünyasının dijital dönüşümüne öncülük eden firma, bugün itibari ile 100 milyon ücretli abone sayısına ulaştığının altını çizdi. Bu sayede firma, 50 milyon ücretli abone sayısını aştığını ifade eden Apple Music platformunu 2’ye katlayarak oldukça geride bırakmayı başardı.  2018 yılına bir dönüş yapacak olursak 4. çeyreğinde 94 milyon Euro kâr elde ettiğini ifade eden Spotify, firma ciddi anlamda bir rekor kırdı. Bu rakam 2017 yılının aynı döneminde ise 87 milyon Euro idi. Dijital müzik dünyasının devi olan şirket 2018 yılında toplam kazancı ise 1,5 milyar Euro idi.

Tinder, Spotify ile müzik paylaşılmasını sağlayan bir güncelleme getirecekTinder, Spotify ile müzik paylaşılmasını sağlayan bir güncelleme getirecek

Spotify 10 yaşında

2008 yılının Ekim ayında mobil dünyaya giriş yapan uygulama, Geçtiğimiz yıl 10. yaş günü kutlamıştı. Dünya çapında ise aylık olarak 204 milyon kayıtlı kullanıcıya ev sahipliği yapan uygulama, her sene kazandığı paranın 4/3’den fazlasını telif hakkı sahiplerine ödüyor.


İlgili uygulamalar
Spotify artık araçlarda daha kolay kullanılacakSpotify artık araçlarda daha kolay kullanılacak
Spotify, şarkı sanatçıların engellenmesine izin verecekSpotify, şarkı sanatçıların engellenmesine izin verecek

PAYLAŞ