Spotify Android'e Yeni Özellikler Geliyor - Haberler - indir.com

Spotify Android'e Yeni Özellikler Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-03 13:27:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Piyasada çeşitli çevrimiçi müzik dinleme servisleri bulunuyor. Bunlar arasında en popülerleri Apple Music ve Spotify olarak biliniyor. Her iki servis sahip oldukları çeşitli özellikler ile sıkı bir rekabette bulunuyorlar. Şimdi ise Spotify’ın Android cephesinde yeni bir özelliğini sunacağı ortaya çıktı. Akıllı telefon sızıntıları ile ünlü isim Evan Blass gibi geliştirilen uygulamalardaki yeni özellikleri ortaya çıkartmasıyla bilinen Jane Manchun Wong tarafından daha öncelerinde Instagram ve Facebook gibi uygulamaların birçok özelliği duyurulmuştu. Şimdi ise Spotfiy Android uygulaması için yeni bir özellik meydana çıktı. Dikkat çekici olan ilk değişikliğe göre kullanıcılar bir şarkıyı Spotify’a aktararak uygulama üzerinden dinleme imkanı bulunacak.

Spotify Yeni Özellikler

Ortaya çıkan bu söz konusu özellik ile beraber kullanıcılar diledikleri bir şarkıyı Spotify’a aktarıp uygulama üzerinden dinleyebilecek. Uygulama kataloğunda yer almayan bir şarkıyı kişisel olarak kütüphanenize ekleyip dinleyebileceksiniz. Fakat ilgili olan şarkı kaynak cihaz üzerinden Spotify’dan dinlenebilir olması bekleniyor. Ortaya çıkan bir başka yeniliğe göre ise Spotify Android uygulamasının kitaplık görünümü oluyor. Yenilenmiş bir tasarıma sahip olacağı gözüken bu kitaplıkta kullanıcılar ekranda yatay kaydırma hareketleri yaparak albüm, şarkı ve çalma listelerine erişebilecekler. Ayrıca Spotify’ın kullanıcıların alışkanlıklarına göre liste oluşturacağı Favori Şarkılar adlı çalma listesi de test edilen özellikler arasında bulunuyor.

Podcast’leri biraz daha öne çıkaracak olan Spotify bu noktada yeni bir özellik daha sunmayı hedefliyor. “Daha sonrası için kaydet” adlı bu özellik ile kullanıcılar podcast’i kayıt edip daha sonrasında dinleyebilecekler. Ayrıca arayüz tarafında da podcast’ler için olan erişim ve görüntüleme tarafında yeniliklerin gerçekleşmesi bekleniyor. Henüz Android tarafında test edilen bu özelliklerin iOS testleri ile beraber eş zamanlı bir şekilde her iki platforma da sunulması bekleniyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ