Spotify Android için kritik eşiği açıldı! - Haberler - indir.com

Spotify Android için kritik eşiği açıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-03 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en çok kullanılan müzik akış hizmetlerinin başında gelen Spotify, özellikle koronavirüs salgınının ortaya çıktığı geçtiğimiz yıl içerisinde ilgi odağı olmayı başardı. Bireysel, öğrenci ve ailelere özel olarak üç farklı üyelik planlarıyla hizmet sunan şirket, bu sene de kullanıcı sayısı ile önemli bir artış sağladı. Elbette ki Spotify, bu konuda alanında tek isim değildir. Dijital müzik hizmeti veren daha birçok uygulama da rekabetin içindedir. Bugün elde edilen konuyla ilgili olarak İsveç merkezli şirket, önemli bir detayla rakiplerini geride bırakmayı başardı. 

Spotify Android uygulaması, 1 milyar barajını geride bıraktı

Android işletim sisteminin resmi mağazası üzerinde Google Play Store, uygulamanın toplamda kaç adet indirildiğini öğrenmeyi sağlıyor. Bu zamana kadar Spotify'ın indirme oranının 500 milyon olduğu gözüküyordu. Fakat bu rakam değişti ve 1 milyara yükselmeyi başardı. Elde edilen bu başarı, Spotify Android ekosisteminin “en çok indirilen müzik uygulaması” unvanını kazandırdı. 1 milyar indirme barajına çıkan ilk müzik uygulaması şu an için Spotify değidir. Google'ın Play Müzik hizmeti de 1 milyar kişi tarafından indirilmeyi başarmıştı. Fakat Google bu servisi geçtiğimiz sene içerisinde kapattı. Yani Spotft, Play Müzik'in yokluğunda ortaya çıkan boşluğu hızla doldurmayı başardı. 

Spotify araçlara özel cihaz tasarlıyorSpotify araçlara özel cihaz tasarlıyor

Başarılı müzik platformu geçtiğimiz hafta içerisinde, toplamda 366 milyon kullanıcı sayısına ulaşmayı başardığını dile getirdi. Bunların 158 milyonluk kısmı ücretli, 208 milyonunda da ücretsiz olduğu bilgisi elde edildi. Elde edilen bu veriler doğrultusunda Play Store'daki indirme sayısı ile beraber kullanıcı sayısının neden uyuşmadığı da merak edilen konuların başında geliyor. Bunun nedenleri oldukça basittir. Google, bir uygulamanın “Yükle” butonuna basılarak kaç kişi tarafından kurulduğunu ölçebilir. Uygulamayı yükleyen kullanıcının ne yapmış olduğu ise pek de önemsenen bir durum değildir. Böylelikle Spotify'ın 1 milyar indirme sayısına ulaşması, aynı oranda abonesinin olacağı anlamına geliyor. 

Spotify müşteri sayısı artıyor

Spotify son üç ay içerisinde 11 milyon kullanıcının platforma katılım gösterdiği ve toplam kullanıcı sayısının 366 milyon olduğunun bilgisi verildi. Diğer taraftan ise, Ocak ve Mart ayları arasında ise dört milyona yakın kullanıcının aboneliği bıraktığı dile getirildi. İşletme gelirlerini 14 milyon Euro olduğunun bilgisi veren şirket, 2021 yılında 150-250 milyon Euro arasında bir gelir kaybı yaşanması bekleniyor. Şirketin bu gelir kaybını 400 milyon kullanıcı sayısını geride bırakarak telafi edeceği de tahmin ediliyor. 

Paket fiyatlarında artış var

Başarılı platform Spotify, 20 Nisan'dan bu yana Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği’nin bazı bölgelerinde Öğrenci, Duo ve Aile planlarına sahip aboneliklerin fiyatlarında da yükseklik yaşandı. Söz konusu bu zamdan Premium abonelikleri ise ilk aşamada etkilemedi. Spotify hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgiler elde edilebilir. Bu başarılı platform kullanıcı sayısıyla rakiplerini kıskandırmayı başarıyor. 

 


İlgili uygulamalar
Siri artık Spotify'ı yönetebilecekSiri artık Spotify'ı yönetebilecek
Facebook, Clubhouse'a Spotify ortaklığında rakip olacakFacebook, Clubhouse'a Spotify ortaklığında rakip olacak
Spotify şarkıları artık Facebook'ta görüntülenecekSpotify şarkıları artık Facebook'ta görüntülenecek

PAYLAŞ