Spotify Akıllı Araç Asistanını Test Ediyor - Haberler - indir.com

Spotify Akıllı Araç Asistanını Test Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-21 10:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Spotify tarafından geliştirilen donanım cihazı sayesinde, artık araç kullanıcıları müzik listelerini ellerini kullanmadan, Spotify'e komut sistemi ile düzenleyebilecek!

Spotify geçtiğimiz günlerde ses kontrol özelliğini getireceğini açıklamıştı. Spotify’dan bugün gelen açıklamaya göre araç kullanırken kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlayacak bu özellik test sürecine giriyor. Spotify’nin kullanıcıları için geliştirdiği akıllı araç asistanı sayesinde Şirket, araç kullanıcılarının Spotify’i nasıl kullandıklarını öğrenmeyi planlıyor. Yapılan açıklamaya göre Spotify’e yeni gelen ses kontrol özelliğinin test süresi boyunca Spotify Premium kullanıcıları tarafından ücretsiz olarak kullanılabileceği açıklandı.

Spotify kullanıcılarına daha fazla kişisel liste sunuyorSpotify kullanıcılarına daha fazla kişisel liste sunuyor

Araç Asistanı Nasıl Aktif Olacak?

Spotify’nin bu özelliğini kullanabilmek için adı “Car Thing” olarak belirlenen bir aracı ekrana ihtiyacınız var. Bu kablo araçların 12 voltluk otomobil çakmağı çıkışının olduğu bölüme takılıyor. Bu sayede Spotify Bluetooth aracılığıyla hem telefonunuza hem de aracınıza bağlanıyor. Cihazınızı aracınıza bağladıktan sonra ise, Spotify’i aktif hale getirmeniz oldukça kolay. “Hey Spotfy” komutu vererek, uygulama aktif hale geldikten sonra yeni bir komutla dinlemek istediğiniz şarkıyı belirleyebilirsiniz.

Spotify kendi akıllı hoparlörünü geliştiriyor

Uygulama aktif hale geldikten sonra “Car Thing” ekranının bir kısmında çalan şarkı hakkında bilgi veriliyor. Cihazın kalan ekranında ise, şarkı listelerinizi ayarlamanızı kolaylaştıracak olan bazı kısa yollu butonlar bulunuyor. Önümüzdeki hafta test aşamasına girmesi beklenen özelliğin ise şimdilik sadece ABD’de kullanılabileceği açıklandı.

Yeni Cihaz İsimleri De Tescilletildi

Spotify Sesle Etkinleştirilen Reklamları Deniyor

“Car Thing”i sadece Spotify kullanıcılarının araçlarında nasıl müzik dinleme alışkanlıklarına sahip olduklarını takip etmek için geliştirdiğinin altını çizen şirket, bu uygulamanın cihazın ilk donanım ürünü olmasına rağmen, amcalarının donanım dünyasına girmek değil, dünyanın en iyi müzik dinleme platformu olmak istediklerini açıkladı.

Ancak şirkete yakın kaynaklardan elde edilen bazı bilgilere göre, Spotify’nin “Car Thing” haricinde, “Voice Thing” ve “Home Thing” isimlerini de onaylatmış olduğu belirlendi. Buda yakın zaman içerisinde, Spotify’nin kullanıcılarına evlerinde de kullanabilecekleri bir donanım cihazının üzerinde çalışmaya başladıklarının bir göstergesi olarak nitelendirilse de, Spotify yetkililerinden henüz bu konuya dair resmi bir açıklama gelmiş değil. İlerleyen dönemlerde Spotify’nin kullanıcılarına yeni donanım cihazları sunup sunmayacağını hep birlikte göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Spotify Premium Abone Sayısı 100 Milyonu GeçtiSpotify Premium Abone Sayısı 100 Milyonu Geçti
Spotify Hesabınıza Diğer Servislerden Müzik Aktarımı Nasıl Yapılır?Spotify Hesabınıza Diğer Servislerden Müzik Aktarımı Nasıl Yapılır?

PAYLAŞ