Spotify, 2 yeni 'kişisel çalma listesi' ekledi - Haberler - indir.com

Spotify, 2 yeni 'kişisel çalma listesi' ekledi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-25 11:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler müzik dinleme platformlarından biri olan Spotify, her geçen gün rakiplerinden bir adım daha önde olmak için yeni özellikler ile gelişiyor. Spotify'ın bu seferki yeni özelliği çalma listeleri ile ilgili. Spotify, sürekli yeniden oynattığınız ya da sürekli dinlediğiniz şarkıları kapsayan yepyeni 2 adet çalma listesini kullanıcıların beğenisine sundu. Platforma dahil edilen söz konusu bu iki çalma listesinin adları ise "Bir Daha ve Çalmaya Doyamadıkların" şeklinde belirlendi. Yeni özeliğin içeriklerini çalma listelerinin adında da anlamak mümkündür. 

Kullanıcıların vazgeçilmezi olan Spotify, kişiselleştirilmiş çalma listesi özelliğini bugün içerisinde yayımladığı "Bir Daha ve Çalmaya Doyamadıkların" listeleri özelliği ile daha da genişletti. Bu sayede kullanıcılara hem kulalnım kolaylığı sağlanıyor hem de uygulamanın fonksiyonelliği artırılıyor. Bugün itibariyle sunulan bu listelerin ikisi de sürekli olarak dinlediğiniz müzikler doğrultusunda oluşturuluyor ve bu içerikleri bir araya toplayarak sizin için özel bir liste oluşturuyor. Müzikseverler için sürekli olarak yeni özellikler sunmayı isteyen ve bu doğrultuda da oldukça hareketli günler içerisinde yer alan Spotify tarafından sunulan bu yeni listeler, uygulamanın kullanıcıları tarafından oldukça beğeni topluyor. 

Spotify iOS özelliği sonunda Android’e geliyorSpotify iOS özelliği sonunda Android’e geliyor

Spotify'ın yeni çalma listeleri

Spotify zaten kişiselleştirme özelliğine sahip olan son derece fonksiyonel bir müzik dinleme uygulamasıdır. Fakat bununla yetinmeyen ve sürekli kendisini yenilemeyi tercih eden Spotify, yeni kişiselleştirilmiş çalma listeleri ile karşımıza çıktı. 

Bir Daha

Bir Daha adlı çalma listesi, sizin şu anda dinlemekten keyif aldığınız ve zaman zaman dinleme ihtiyacı hissettiğiniz şarkılardan özel bir liste oluşturuyor. Liste içerisinde son 30 gün içerisinde en çok dinlemeyi tercih ettiğiniz şarkılar yer alacak. Söz konusu bu liste her ay, en çok dinlediğiniz şarkılara göre değişkenlik gösterecek. Bunun yanı sıra aynı zamanda listenin müzik türü odağı şeklinde bir yöntemi bulunmuyor. Bu sebeple liste içerisinde şarkı dinlerken bir anda Müslüm Gürses'ten Papa Roach parçasına geçiş yapabilirsiniz. 

Çalmaya Doyamadıkların

Çalmaya Doyamadıkların adlı yeni çalma listesi de 1 ay öncesinden Spotify üzerinden dinlediğiniz şarkılardan oluşan bir liste hazırlıyor. İki çalma listesindeki fark aslında burada ortaya çıkıyor. Bir Daha listesinde yer alan müzikler biraz daha güncel olarak dinlediğiniz içerikler olurken, Çalmaya Doyamadıkların listesinde müzikler ile biraz daha geçmişe yönelik olacak. Liste oluşturulurken Bir Daha listesinde olduğu gibi herhangi bir tür kıstası bulunmuyor. Yani Sezen Aksu parçasının ardından bir Rage Against The Machine parçası ile karşılaşmanız mümkün olabilir. 

Platformun "Sizin İçin Özel" listeleri gibi kişiselleştirmeye izin verdiği listeler, adeta uygulamanın en iyi pazarlama taktiği olarak değerlendiriliyor. Hatta şöyle ki kullanıcılar sırf bu özel listeler için Spotify uygulamasını tercih edebiliyor zira rakip uygulamalarda bu ve buna benzer özellikler yer almıyor. Spotify'ın bu gibi özellikler ile donatılıyor olması kullanıcıları özel kılıyor ve kullanıcıların uygulamadan çok daha sistematik bir şekilde faydalanmasını sağlıyor. Spotify'ın yeni özellikleri ile en sevdiğiniz şarkıları unutmayacaksınız. 

 


İlgili uygulamalar
Spotify kullanıcılarına müjde! İstediğiniz müzikleri Snapchat'te paylaşabileceksinizSpotify kullanıcılarına müjde! İstediğiniz müzikleri Snapchat'te paylaşabileceksiniz
Spotify’den aile paketi önlemi!Spotify’den aile paketi önlemi!
Spotify çalma listesi hazırlayabileeğiniz 5 internet sitesiSpotify çalma listesi hazırlayabileeğiniz 5 internet sitesi

PAYLAŞ