Spotift, Aile Planını Paylaşanları Tespit Edecek - Haberler - indir.com

Spotift, Aile Planını Paylaşanları Tespit Edecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-30 16:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler çevrimiçi müzik dinleme platformu olan Spotify’da birçok farklı paket bulunuyor. Çeşitli satın alma planları arasında yer alan aile planı için Spotify’dan yeni bir hamle geliyor. Buna göre artık şirket aile planını paylaşan kullanıcıların aynı evde yaşadığının tam kanıtını isteyecek. Aile planı indirimli fiyatlarda olduğu için birçok arkadaş grubu aile planı satın alarak kullanım greçekleştiriyorlar Ancak Spotify artık aile planını paylaşan kullanıcıların aynı evde yaşadıklarını doğrulamak için GPS konumlarını göndermelerini isteyen bazı e-postalar göndermeye başladılar. Habere göre kullanıcıların ev adreslerini doğrulayamazlar ise aile planı paketlerini kaybedecekler.

Daha İndirimli Kullanım Fırsatı

Spotify’dan gelen bu hamlenin bireysel abonelik ücreti yerine aile planı paketi alarak ucuza getirmeyi hedefleyen kullanıcılar için yaptığı düşünülüyor. Konum doğrulama e-postaları şuan için Almanya ve bazı ABD kullanıcılarına gönderilmeye başlandılar. Spotify kullanıcılarından bu duruma ise herkes aynı yerde yaşamak zorunda değil şeklinde bazı tepkiler geliyor. Ancak Spotify ise bu noktada aile planının sadece aynı adreste yaşan kullanıcılar için geçerli olduğu ifade ediliyor. İstatistiklere göre Spotify ve rakip şirket abonelerinin yarısı aile planlarını kullanıyorlar. Bu sayede ödenen abonelik ücreti yüzde 75 oranında daha indirimli olmuş oluyor.

Spotify’ın güncel rakamlarına bakacak olursak ise bireysel aylık abone fiyatı 13.99 TL olurken aile planı ise altı kişiye kadar destek sunarak 20.99 TL fiyat etiketine sahip durumda. Kullanıcıların bu kullanımı Spotify’ı olumsuz etkiliyor olsa da, ikinci çeyrek ile beraber kullanıcı başına ortalama gelirin yüzde 12’lik bir düşüşü yaşanmıştı. Spotify’ın aile planlaması noktasında bu agresif politikasının ne zaman devreye sokacağı henüz bilinmiyor. Bakalım kullanıcıların daha çok tercih ettiği Aile planlaması paketinin yanlış kullanımına Spotify engel olacak mı göreceğiz.  




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ