Spor Kulüplerinin TV'den YouTube'a Olan Yolculuğu Sürüyor - Haberler - indir.com

Spor Kulüplerinin TV'den YouTube'a Olan Yolculuğu Sürüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-20 16:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Futbol kulüplerinin kendi spor tv kanallarını 1990’lı yıllardan itibaren kurmaya başladıkları biliniyor. Bu alanda ilk olarak 1997 yılında İngiliz takımları tarafından kulüp televizyonculuğu başlamış ve 1990 sonlarında ise İspanyol ve İtalyan takımları da bu duruma dahil olmuştu. Fakat 2000’li yıllar ile beraber ise artık kulüplerin, televizyondan çok internet ortamında yayın yapmaya başladığını görmeye başladık. Bu alanda YouTube üzerinden yayın yapmaya başlayan öncü isimler arasında Arsenal ve Middlesbrough gibi takımlar yer alıyor. Zamanla ise daha büyük isimlerin YouTube alanına taşınmasını görmeye devam ederken futbol kulüplerinin gelin YouTube maceralarına göz atalım.

Türk Takımlarının YouTube Yolculuğu

Herkesin ders çalışmaya başlayacağı yeni Youtube akımıHerkesin ders çalışmaya başlayacağı yeni Youtube akımı

Baktığımız zaman 2004 yılında FB TV, 2005’te BJK TV, 2006’da GS TV ve 2009’da ise Bursaspor TV yayınlarını televizyonlarda görmeye başladık. Ancak YouTube platformu popülerleşmeye devam ederken bu alanda YouTube’da 1 milyondan fazla aboneye sahip kulüplerin sayısı da bir hayli artmaya devam ediyor. Buna göre baktığımız zaman YouTube’da en fazla aboneye sahip olan takımlar arasında İspanyol ve İngilizlerin olduğunu görüyoruz. Bu kapsamda zirvede tam 6 milyon abone sayısı ile Barcelona kulübü bulunurken, hemen ardında ise 4.3 milyon abonesi ile Real Madrid bulunuyor.

Youtube'a yeni oynatma seçeneği eklendi

İngiliz ekipleri tarafında ise Liverpool 1.9 milyon aboneye sahipken, Manchester City’nin 1.6 milyon ve Manchester United’ın ise 1.5 milyonluk bir abonesi bulunuyor. Arsenal 1.2 milyon olurken Chelsa 1.1 milyon aboneye sahip durumda. Ülkemiz takımlarına gelecek olursak Galatasaray ve Fenerbahçe 658 binlik aboneye sahipken, Beşiktaş 271 bin abone ile ikinci sırada ve üçüncü sırada ise Trabzonspor 112 bin abonesi ile bulunuyor. Bakalım ilerleyen dönemlerde diğer Türk takımlarımızdan da dijital platforma yönelik daha ne gibi hamleler olacak göreceğiz.  


İlgili uygulamalar
Vodafone TV, dünyaca ünlü 3 YouTube kanalını bünyesine kattıVodafone TV, dünyaca ünlü 3 YouTube kanalını bünyesine kattı

PAYLAŞ