Spartan'sız Windows 10 Ön İzleme Sürümü Yayınlandı - Haberler - indir.com

Spartan'sız Windows 10 Ön İzleme Sürümü Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Yazılım

Gelecek aylarda piyasaya çıkacak Windows 10 için iyileştirmeler devam ederken yeni özellikler de eklendi. Windows'un yeni versiyonu ile birlikte hemen her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Kısa süre önce tanıtılan Windows 10'un Spartan internet tarayıcısı büyük ilgi görmüştü.

Ancak yeni çıkan teknik ön izleme sürümünde Spartan tarayıcı bulunmuyor. Güncellenen ön izleme sürümünde bir çok değişiklik göze çarpıyor. Bunlardan kullanıcı arayüzü yeni görünümü, yeni şeffaf başlangıç menüsü, görünümü yenilenen masaüstü gibi geliştirilmiş özellikler yer alıyor.

Sanal masaüstü ile gelen sürükle-bırak özelliğinin etkinleşmesi arayüzün yan tarafından tüm açık olan uygulamalar arasında geçiş yapılabilmesine imkan tanıyor. Görev çubuğunda açık olan tek bi tane pencerenin görülmesi de sanal masaüstüyle birlikte gelen yenilikler arasında.

Wi- Fi ağlarına hızlı bağlanma, OneDrive fotoğraflara Canlı Kutucuk özelliği ve klavye kısayol tuşları da kullanıcılara kullanım kolaylığı sunuyor. Apple'ın Siri'sine karşılık Microsoft, Windows 10 ile gelen sanal asistan uygulaması Cortana'yı kullanıcılarla buluşturacak.

Yazı veya sesli olarak iletişim kurabilen Cortana, kullanıcılara akıllı hatırlatmalar yaparak onların işlerini kolaylaştırıyor. Windows 10 ile milyonlarca kullanıcıya ulaşacak Cortana, ABD dışında bir çok ülkede kullanıma sunulacak.

Windows 10 Teknik Ön İzleme Sürümü testlerine katılmak ve daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.





PAYLAŞ