SpaceX'in uzaydan internet projesi bu sene hayata geçebilir - Haberler - indir.com

SpaceX'in uzaydan internet projesi bu sene hayata geçebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-16 18:50:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

ABD'li Uzay Araştırma Merkezi SpaceX şirketinin uzaydan yüksek hızlı internet sağlama vaadi, 2020 yılı itibariyle sonunda gerçek olacak. Geniş bant uydu interneti, yıl bitmeden kullanıcılara sunulabilir şeklinde düşünülüyor. SpaceX, uzay konusunda çalışmalarına hızla devam ediyor. Şöyle ki SpaceX, bu yılın sonuna kadar 42 bine yakın Starlink internet uydusunu uzayın derinliklerine fırlatmayı planlıyor. Elon Musk, SpaceX'in yörüngeye 800 adet uyduyu yerleştirmesinin ardından, Starlink'in dünya üzerine internet kapsama alanı olmayan yerlerin bir çok yeri internet kapsayacak. 

SpaceX, Starlink uydularının tasarımını değiştirecekSpaceX, Starlink uydularının tasarımını değiştirecek

SpaceX'in hedefe yakınlığı ne kadar?

SpaceX, Falcon 9 roketi ile beraber 60 uydu sistemini yörüngeye taşımak ile görevli olan ikinci resmi Starlink görevini başlattı. Daha önce yapılan operasyonlar ile beraber yörüngeye yerleştirilen 115 operasyonel uydunun yanı sıra aynı zamanda, şirket şimdide yörüngeye yaklaşık olarak 175 operasyonel internet uydu sistemi uydusunu fırlatma işlemini gerçekleştirdi. Bu yılın sonuna kadar bu uydu sayısı 500'ü geçerse, ki şu an k duruma baktığımızda geçecek gibi gözüküyor, SpaceX uydudan internet projesini kullanıma sunabilir.

2018 yılı içerisinde SpaceX şirketi için son derece durgun geçen bir yıl olmuştu. Bu kez Starlink hedefleri ile beraber şirket operasyonlarının da hızlanmasında artış olması bekleniyor. Hatta öyle ki SpaceX, bu yıl için koyduğu hedefleri hayata geçirebilirse, pazar payında yüzde 60 faaliyet kart marjını elde ederek başarısını katlayacak gibi gözüküyor. Uzay ile ilgili araştırmaları ile uzun yıllardır adından söz ettiriyor ve şirket yaptığı çalışmalar ile yetinmeyerek daha fazlası ile başarı elde etmek istiyor. 

 

 


SpaceX, Falcon 9 roketiyle 60 Starlink uydusunu uzaya göndereceği tarihi açıkladıSpaceX, Falcon 9 roketiyle 60 Starlink uydusunu uzaya göndereceği tarihi açıkladı
SpaceX, yeni Starlink uydularını uzaya gönderdiSpaceX, yeni Starlink uydularını uzaya gönderdi
SpaceX, Crew Dragon Fırlatma Kaçış Sistemini Test EdecekSpaceX, Crew Dragon Fırlatma Kaçış Sistemini Test Edecek

PAYLAŞ