SpaceX'in Stalink projesi bugün kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

SpaceX'in Stalink projesi bugün kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-09 14:18:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji giriş ve üreticisi şirket SpaceX’in uydu ile internet bağlantısı sunma projesi olan Starlink, bugün itibariyle resmen kullanıma sunuldu. Söz konusu servisin beta programına kayıt yaptırıp internet kitine sahip olan kullanıcılar, Starlink tarafından sunulan interneti kullanmaya başlayabilecekler. SpaceX şirketi kullanıcı deneyimine yönelik önemli projelerini geliştirmeye devam ediyor. Bu bazlı şirketin uzun bir süredir üzerinde çalışmış olduğu Starlink adlı uydu internet projesi, resmen kullanıma sunuldu. Kısa süre önce haberleri ortaya çıkan Starlink projesi için halka açık bir beta sürecinin de başlayacağı açıklanmıştı.

Söz konusu bu süreç başladı ve beta programında yer alan kullanıcılar, Starlink’in sunmuş olduğu interneti kullanmaya başlayabilecekler.

Elon Musk: Starlink projesi SpaceX’te kalacakElon Musk: Starlink projesi SpaceX’te kalacak

Starlink projesi kullanıma açıldı

Bu proje, dünyanın etrafını 4400 civarında uydu ile kaplamayı hedefliyor. Şuana kadar yapılan fırlatmalar ile 1085 tanesi yörüngeye yerleştirilmiş durumda. SpaceX bu yıl her ay 120 adet olarak toplamda 1440 adet daha uyduyu yörüngeye yerleştirmeyi hedefliyor. Bu durumda kullanıcılara, her ay biraz daha iyi bir internet deneyimi fırsatı anlamına gelmiş oluyor. Beta programı kullanıcılara açılan bu proje Türkiye’deki kullanıcılar tarafından da merakla takip ediliyor. Elon Musk yönetimindeki SpaceX söz konusu proje için ciddi ödemeler istiyor. Starlink uydusundan internet almak için kullanılan kitin fiyatı 499 dolar olarak belirlenmişti. Bu kiti aldıktan sonra interneti kullanmak için ise aylık 99 dolarlık bir ödeme yapılması gerekiyor. Öyle ki Elon Musk, bölgeye özel bir fiyatlandırma politikası uygular ve dolar bazında rakamları TL olarak sunabilirse, Türkiye’deki internet servis sağlayıcıları önemli bir darbe yemiş olacaklardır.

SpaceX iddiasına göre Starlink internet bağlantısı ile kullanıcılara 50 Mbps ile 150 Mbps arasında bir indirme hızı sunacak. Sistemin gecikme süresi 20 ms ile 40 ms arasında olacakken, kullanıcılar zaman geçtikçe daha iyi bir internet deneyimine sahip olacaklar. Starlink’in sunduğu interneti kullanmak için yukarıdaki kite sahip olmanız gerekiyor. Kurulumu kolay ve mobil uygulamalar ile kontrol edilebilen bu kit oldukça pratik gözüküyor. Ayrıca kullanıcı yorumları da Starlink internet kitinin mobil uygulamasında yer veriyor.


Starlink uydusu Türkiye’den nasıl izlenecek?Starlink uydusu Türkiye’den nasıl izlenecek?
Starlink uydudan hızlı internet projesi faaliyete başlıyorStarlink uydudan hızlı internet projesi faaliyete başlıyor

PAYLAŞ