SpaceX'in İnsanlı Uçuşta Kullanacağı Crew Dragon Test Sırasında Sorun Yaşadı - Haberler - indir.com

SpaceX'in İnsanlı Uçuşta Kullanacağı Crew Dragon Test Sırasında Sorun Yaşadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-22 12:47:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Uzay şirketi SpaceX’in insanlı uzay uçuşu yapma olarak bir projesi olduğu biliniyor. Bunun üzerinde şirket sıkı çalıştırmalar sürdürürken, bu durumun biraz daha uzun bir zamanda gerçekleşeceği belli oldu. Öyle ki SpaceX ve ABD Hava Kuvvetleri 45.Uzay Bölüğü, Crew Dragon adlı uzay kapsülünün statik ateşleme testi esnasında bir sorun yaşandığı belirtildi. Yapılan açıklama ile birçok testin planlandığı gibi gittiği fakat son testin bazı sorunları ortaya çıkardığı ifade edildi. Test esnasında kapsülden yayılan dumanların kilometrelerce uzaktan görüldüğü belirtilirken, SpaceX Crew Dragon yada buna bağlı bir paçanın test esnasında alev aldığı da düşünceler arasında bulunuyor.

SpaceX Crew Dragon Kapsülünde Sorun

Spaceport, CES 2019'da Canlı Hacimsel Video Çözümünü GösterdiSpaceport, CES 2019'da Canlı Hacimsel Video Çözümünü Gösterdi

Bu yaşanan durumun motor arızasından ötürü gerçekleştiği düşülüyor ve şirketin uzun vadeli planlarında değişikliğe gitmesine sebep olabilir. Haziran ayında gerçekleştirilmesi beklenen kapsamlı test uçuşu ve Temmuzda ise mürettebatlı testin ertelenebileceği ifade ediliyor. SpaceX Crew Dragon kapsülünün test sırasında yaşamış olduğu bu sorun ise NASA tarafından bir sıkıntı oluşturmamış gibi duruyor. Öyle ki Nasa tepe yöneticilerinden olan Jim Bridenstine bu tarz anormal durumların tespiti için testlerin yapıldığı belirtiliyor.

Yapılan testler sayesinde NASA’nın Ticari Mürettebat programını ilerletmek için yapması gerekenleri bildiklerini ifade etti. Yaşanan bu sorunlar uzay seyahatinin güvenliği için oldukça hassas şeyler olduğunu belirtti. Bakalım SpaceX, yaşamış olduğu bu sorunu hızlı bir şekilde düzelterek kaldığı yerden devam edecek mi göreceğiz.  


SpaceX'in roket parçası yakalayacak gemisinden ilk video geldiSpaceX'in roket parçası yakalayacak gemisinden ilk video geldi
NASA, SpaceX ile AnlaştıNASA, SpaceX ile Anlaştı

PAYLAŞ