SpaceX, yeni Starlink uydularını uzaya gönderdi - Haberler - indir.com

SpaceX, yeni Starlink uydularını uzaya gönderdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-07 19:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

SpaceX'in uzaydaki aktif Starlink uydu sayısı artık 120 adet oldu. Şirket bu konuda kendini geliştirmek adına her yıl hızla çalışmalarına devam ediyor. Şirketin en büyük hedeflerinden biri bu yıl içerisinde uzayda yer alan uydu sistemini 400'e ulaştırıp Kuzey Amerika'da hizmete başlamak olacak. Elon Musk'ın uzay konusunda çalışmalar yürütmek adına kurduğu SpaceX, Starlink'in internet projesi için önemli bir günü daha geride bırakmayı başardı. Şirket bugün itibariyle Starlink 2 adlı yeni bir göreve çıktı. Görev başarı ile tamamlanmasının ardından 60 farklı internet uydusu başarı ile yörüngeye yerleştirildi. Bu sayede SpaceX'in uzaydaki Starlink sayısı da 180'e ulaşmış oldu. Söz konusu bu uygulamalardan 120 tanesi direkt olarak son kullanıcıya internet sağlamak amacıyla kullanılacak. 

Starlin 2'nin görevi Türkiye saati ile beraber bugün itibariyle 05.19'da start verdi. Cape Canaveral Uzay Üssü'nden kalkışa geçen Falcon 9 roketi, Starlin uydularının başarılı bir şekilde uzaya fırlatılmasına ev sahipliği yaptı ve hemen ardından ise yeryüzüne geri dönerek kusursuz bir iniş sağlandı. Bu sayede SpaceX'in planları başarı ile sonlanmış oldu. Görevin kalkış ve iniş anları başarılı bir şekilde görüntülendi. SpaceX bu çalışması ile beraber tekrar kullanılabilir roket teknolojisi ile beraber her geçen gün bu çalışmalarını bir adım daha ileriye götürmeye devan ediyor. Bugün itibariyle uzaya gönderilen Falcon 9 roketi daha önce şirket tarafından iki farklı görev için daha kullanılmıştı. Yani şöyle ki aynı roket 3 kere uzaya çıkıp yeryüzüne geri döndü. SpaceX tarafından geliştirilen tekrar kullanılabilir roket, 2010'lu yılların uzay araştırmalarındaki belki de en büyük inovasyon olarak karşımıza çıkıyor. 

SpaceX, onlarca Starlink uydusunu uzaya fırlatacakSpaceX, onlarca Starlink uydusunu uzaya fırlatacak

Starlink, çalışmalarına bu yıl başlıyor

Starlink, başarılı bir çalışmanın ardından bu yıl içerisinde hizmete başlayacak. SpaceX başkanı Gwtnne Shotwell, geçtiğimiz konu ile ilgili yaptığı açıklama ile beraber Starlink projesinin 2020 yılı itibariyle ABD'de başarılarının karşılığı olarak resmen hizmete başlayacaklarının bilgisini vermişti. Basın toplantısı kapsamında konu ile ilgili konuşan Shotwell, Kuzey Amerika'da hizmete başlamak adına yaklaşık olarak 400 uyduya ihtiyaç duyduklarının bilgisini verdi. Uzaya yerleştirilen uydu sistemlerini 400'ü bulduğunda bu konu hakkında SpaceX çok daha başarılı olmuş olacak. Dünya geneli servis için ise tam 1500 uyduluk geniş bir filonun tamamlanması adına her geçen gün çalışmalarına devam ediyor. 

 


SpaceX'e Çin'den rakip geliyorSpaceX'e Çin'den rakip geliyor
SpaceX, Starlink uydularının tasarımını değiştirecekSpaceX, Starlink uydularının tasarımını değiştirecek
SpaceX, Falcon 9 roketiyle 60 Starlink uydusunu uzaya göndereceği tarihi açıkladıSpaceX, Falcon 9 roketiyle 60 Starlink uydusunu uzaya göndereceği tarihi açıkladı

PAYLAŞ