SpaceX ve Google'dan uydu hizmetleri için ortak çalışma geliyor - Haberler - indir.com

SpaceX ve Google'dan uydu hizmetleri için ortak çalışma geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-17 13:02:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Elon Musk'ın şirketi SpaceX, teknoloji devi Google ile veri merkezlerine Starlink terminallerini inşa etmek adına bir anlaşmaya imza attılar. 

Konuyla ilgili Google yapmış olduğu açıklama ile beraber gün geçtikçe daha da büyümeye devam ede uydu internet hizmeti Starlink'i bulut birimlerini kullanmak adına Elon Musk'ın SpaceX firması ile bir anlaşmaya imza attıklarını duyurdu. SpaceX, Google'ın veri merkezlerine Starlink terminallerini inşa edecek ve bu terminallerde STarlink müşterilerine bulut hizmeti verecek. Buna ek olarak ise Google'ın kurumsal bulut müşterilerinin uydu ağının hızlı internet kullanmasına imkan tanıyacak. 

Google veri takibi konusunda kolları sıvadıGoogle veri takibi konusunda kolları sıvadı

Dünya'nın her noktasına internet ve bulut hizmetlerini götürecek olan Starlink-Google Cloud işbirliği, 2021 yılının son günlerine doğru hizmete girecek. SpaceX ilk olarak Starlink terminallerini Google'ın Ohio'daki veri merkezine konumlandıracak. İki firma arasından gerçekleşen ortaklıkla ilgili olarak daha fazla açıklamanın gelecek aylar içerisinde duyurulacağı bildirildi. Google 2015'te SpaceX'e Starlink uydu üretimi için 900 milyon dolar yatırım gerçekleştirmişti. Şimdiye kadar ise 1.625 Starlink uydusu fırlatıldı. Bu sayede dünya yörüngesinde yaklaşık olarak 1.550 tane bulunuyordu. 

Amerika, Kanada ve birkaç Avrupa ülkesini de içine alan bir Starlink beta testi 10.000 kullanıcı ile harekete geçmişti. Starlink'in uydu internet projesinin en büyük rakibi olan, Starlink ile aynı yörüngeye 3.000 uydu göndermeyi düşünen Amazondur. Google ve SpaceX ortaklığı, rekabette ön plana çıkmak adına bir manevra olarak değerlendiriliyor. SpaceX daha öncesinde ise, Amazon'un bulut hizmetine benzer bir şekilde Azure hizmetlerini konumlandıran Microsoft ile de bir ortaklık içerisine girmişti. 

 


İki adımlı doğrulama Google’da varsayılan ayar olabilirİki adımlı doğrulama Google’da varsayılan ayar olabilir
Google'a İtalya'da 123 milyon dolarlık cezaGoogle'a İtalya'da 123 milyon dolarlık ceza
Google Fotoğraflar ücretli oluyorGoogle Fotoğraflar ücretli oluyor

PAYLAŞ