SpaceX, StarShip uzay aracının motorlarını monte etti - Haberler - indir.com

SpaceX, StarShip uzay aracının motorlarını monte etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-05 11:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

SpaceX’in en önemli projelerinden birisi olan StarShip için önemli bir gelişme yaşandı ve şirketin tüm motorları monte  ettiği açıklandı.

Dünyanın en güçlü roket modellerinden birsine imza tan SpaceX, tüm gelişmeleriyle sektörde yakından takip ediliyor. Şirket CEO’su Elon Musk tarafından yapılan Twitter paylaşımlarıyla SpaceX’in projesinin her adımını takip etmek mümkün. Bu bakımdan her bir aşamasında detaylı fotoğraflarla desteklenen projede yavaş yavaş sona geliniyor. Elon Musk tarafından yapılan son açıklamalarda şirketin StarShip uzay gemisinde kullanılacak motorların monte edildiği belirtildi.

6 adet devasa motordan oluşan motor sistemi, SpaceX mühendisleri tarafından araca eklendi. SpaceX CEO’su Elon Musk tarafından konuyla ilgili yapılan Twitter paylaşımı ise şöyle;

All 6 engines mounted to first orbital StarShip pic.twitter.com/l5QnQRSg3D

— Elon Musk (@elonmusk) August 4, 2021

2021’de İlk Testler Yapılacak

Motorların monte edilmesiyle birlikte gözler şimdi testlere çevrildi. SpaceX tarafından yapılacak ilk testler ile birlikte 2021 yılında denemelere başlanacak. StarShip’in uzaya çıkmasını sağlayacak Super Heavy adlı güçlü roket, şu anda dünyanın en iyisi. Zira şirket tarafından yapılan resmi açıklamalara göre 72 mega Newton itme kabiliyetine sahip olan roket, bugüne kadar ulaşılmayan bir güce sahip. Bugüne kadar geliştirilen en güçlü modellerden birisi olan Satürn V’de dahi rakamlar bunun yarısına kadardı.

2022’de Aya Yolculuk Yapılacak

2020 yılının Mayıs ayı itibariyle yapılan testler sonrasında SpaceX için öncelikli projelerden birisi StarShip oldu. 2021 yılında yapılacak mevcut testler sonrasında ay yolculuğu için şirket riskli ve önemli bir çalışma gerçekleştirecek. 2022 yılında yapılacak bu çalışmalar sonrasında ise SpaceX aya ulaşmayı başaran özel şirketlerden birisi olabilir.

2024’de Mars’a Kargo Uçuşu Yapılacak

Şirketin bir sonraki hedefi ise kargo uçuşu gerçekleştirmiş. 2024 yılında yapılması planlanan StarShip Kargo aracı ile birlikte Mars’a yapılacak ziyarette ilk uzay kargo uçuşu de yapılmış olacak.

2026’de Mars’a Yolcu Taşınacak

Şirketin 2 yıl sonraki hedefinde ise insanların Mars’a taşınması yer alıyor. Uzay turizmi olarak adlandırılan mevcut çalışmalar, SpaceX başta olmak üzere sektördeki pek çok şirketin en önemli hedefleri arasında yer alıyor.

Tüm bu hedefler ise SpaceX’in sektörde dikkat çekmesini sağlıyor. Bugüne kadar yapılan deneme ve testlerde başarıya ulaşan şirketin, mevcut uçuşları sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmesi bekleniyor. Kargo taşımacılığı ve insan yolculuğu ile birlikte SpaceX önümüzdeki yıllarda da en çok konuşulan şirketlerden birisi olacağını gösteriyor.





PAYLAŞ