SpaceX, onlarca Starlink uydusunu uzaya fırlatacak - Haberler - indir.com

SpaceX, onlarca Starlink uydusunu uzaya fırlatacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-10 11:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

SpaceX 1 ay içerisinde 120 farklı Starlink internet uydusunu yörüngeye yerleştirmek için hazırlıklara başladı.

Elon Musk’in şirketi olan SpaceX görünüşe göre yakın bir zaman içinde internet hizmetine start vermeyi hedefliyor. Starlink internet projesinde önemli bir yol kat etmek için hazırlanan şirket konuyla ilgili bir açıklama yaptı. SpaceX yaptığı açıklamada önümüzdeki 1 ay içinde 120 farklı internet uydusunu uzaya fırlatacağını dile getirdi. SpaceX bu hamlesi sayesinde yörüngede bulunan mevcut uydu sayısını da 180 uyduya çıkaracak.

SpaceX Müjdeledi: Yakında ay yolculukları başlıyor!SpaceX Müjdeledi: Yakında ay yolculukları başlıyor!

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda SpaceX’in çalışmalarını hızlandıracağı haberini sizlerle paylaşmıştık. İnternet hizmetini biran önce kullanıma sunmak isteyen şirket araştırma ve uydu gönderme çalışmalarını hızlandırmak için elinden geleni yapıyordu. Bugün açıklanan habere göre şirket bu hedefini gerçekleştireceğe benziyor.

SpaceX 120 uyduyu fırlatmaya hazırlanıyor

Şirketin uzaya fırlatacağı 120 farklı uydunun Starlink 2 ve Starlink 3 olmak üzere iki farklı yörüngeye taşınacağı açıklandı. Starlink 2 yörüngesine gönderilecek olan uydularının bir aksilik yaşanmaması durumunda 17 Ekim Perşembe günü kalkışa geçmesi planlanıyor. Starlink 3 yörüngesine fırlatılacak olan uydular ise her şeyin yolunda gitmesi durumunda 4 Kasım tarihinde fırlatılacak. SpaceX’den gelen açıklamaya göre her iki görevde de Falcon 9 roketleri görev alacak.Hatırlarsanız şirket ilk Starlink uydusunu Mayıs ayında yörüngeye göndermişti. Eylül ayında ise Sartlink projesiyle ilgili SpaceX başkanı Gwynne Shotwell bir açıklama yaparak şirketin önümüzdeki sene içerisinde 24 farklı Starlink misyonunu hayata geçirmeyi planladığını dile getirmişti. Bu açıklama doğrultusunda SpaceX’in her yörüngeye 60 uydu fırlatması bekleniyor. Eğer şirket bu planı hayata geçirebilirse 2020 senesi içinde 1500 tane Starlink uydusunu yörüngeye yerleştirebilecek.

Elon Musk İnternet Dağıtacak 12 Bin Starlink Uydusundan 60 Tanesini Paylaştı

Gwynne Shotwell açıklamalarına göre şirketin uzayda bulunan uydu sayısını 400’e çıkardığında Starlink kısıtlı olarak servise de açmayı planladığını dile getirmişti. Shotwell ilk testlerin Kuzey Amerika bölgesinde yapılacağını da sözlerine eklemişti. Bunun yanı sıra 400 uydu sayısının 6 ay içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini dile getiren Shotwell’in açıklamaları ve şirketin attığı adımlar göz önünde bulundurulduğunda SpaceX’in Starlink projesinde 2020 senesinde büyük gelişmeler yaşanabileceği düşünülüyor.

2025 senesine 40 milyon abone hedefi

SpaceX CEO’su Elon Musk Starlink projesinden elde edilen gelirin şirketin asıl hedefi olan Mars projelerine yatırılacağını açıkladı. 2025 senesinde kadar dünya geneline ulaşmayı hedeflediklerini de dile getiren Musk, 40 milyon Starlink abonesine ulaşmayı ve projeden yaklaşık olarak 30 milyon dolarlık gelir elde etmeyi hedefliyor.

SpaceX, uzaya ilk askeri uyduyu gönderdi

Mayıs ayında da ilk yörüngeye ilk uydu gönderilmesinin ardından bazı açıklamalar yapan Elon Musk, hatırlarsanız Starlink projesiyle internet bağlantısı bulunmayan bölgelere şirketin uygun fiyatlarla internet götürme imkanı olacağını dile getirmiş ve Starlink’in internet bağlantısı bulunan ülkelerde de rekabetçi hizmet seçenekleri sunacağını sözlerine eklemişti. Bir hafta sonra Starlink 2’ye uydu fırlatacak olan şirketin 2020 senesindeki hedeflerine erişip erişilemeyeceği büyük bir merak konusu. Eğer önümüzdeki Perşembe bir aksilik yaşanmazsa SpaceX Stralink 2 yörüngesine doğru uydularını fırlatmış olacak. Starlink projesiyle ilgili gelişmelerden haberdar oldukça sizlere de bilgi vermeye devam edeceğiz.


Mars'a gönderilecek olan SpaceX Starship işte böyle görünüyorMars'a gönderilecek olan SpaceX Starship işte böyle görünüyor
NASA, SpaceX ile AnlaştıNASA, SpaceX ile Anlaştı

PAYLAŞ