SpaceX Müjdeledi: Yakında ay yolculukları başlıyor! - Haberler - indir.com

SpaceX Müjdeledi: Yakında ay yolculukları başlıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-14 17:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Gündemimize sürekli olarak gelen Elon Musk, geçtiğimiz günlerde canlı yayında uyuşturucu alarak tepkileri toplamıştı. Fakat Elon Musk ne kadar eleştirilse de yaptığı işlerle hala insanları düşündürmeye devam ediyor. Özellikle Elon Musk'un uzay teknolojileri girişimi bizi oldukça heyecanlandırıyor. Son dönemlerde SpaceX oldukça başarılı projelere imza atıyor. Şirket, BFR roketleriyle birer astronot olmayan yolcuları Ay'a gönderme planlarının resmen onaylandığını ve resmi onayı aldığını duyurdu. Asıl açıklama 17 Eylül'de Elon Musk'ın katılacağı bir canlı yayınla yapılacak.

SpaceX: Yakında ay yolculukları başlayacak!

2002 yılında Elon Musk tarafından kurulan ve amacı Mars'a insanlı yolculuklar yapmak olan şirket, tarihinin ilk yeniden kullanılabilir roketi Falcon 9'u icat etti. Ardından 3 adet birleşimden oluşan Falcon Heavy roketini gördük. Bu araç bir Tesla aracı ile uzaya gönderildi. Bu araba belirli bir süre sonra Mars'ın yörüngesine girecek. Böylece şirket nihai hedefine ulaşmak için 100 yolcu kapasiteli roket yapacak. SpaceX'in yayınladığı bir açıklamaya göre yakında yolcular BFR (Big Falcon Rocket) ile yakında Ay'a seyahate gidebilecekler. Bunun için tüm süreçleri halleden şirket, 17 Eylül'de canlı yayında planlarını açıklayacak. Elon Musk'ında katılacağı yayın TSİ 18 Eylül sabaha karşı 04:00'a denk gelecek.

Elon Musk'tan Uçan araba açıklamasıElon Musk'tan Uçan araba açıklaması

SpaceX şöyle bir açıklama yaptı; "SpaceX, dünyanın ilk özel yolculu fırlatma aracı olan BFR ile Ay'a doğru uçmak için imzasını attı. Bu, uzay yolculuğu yapma hayali kuran insanlarla temas kurmak için önemli bir adım. İlk yolcuların kim olduğunu ve nedenini 17 Eylül Pazartesi günü açıklayacağız". Elon Musk bu açıklamanın ardından sosyal medya tarafında birçok kullanıcıdan çok sayıda soru aldı. Bunlardan en dikkat çekeni ise yolculardan birisinin kendisi olup olmayacağıydı. Elon Musk bu tweete Japonya bayrağı atarak cevap verdi. Böylece Ay'a ilk yolcuların kim olacağı hakkında ipucu vermiş oldu. Wall Street Journal'e göre 2019'dan önce bir Ay uçuşu yapılamaz. SpaceX'in neler planladığını yakında öğreneceğiz ve sizlerle paylaşacağız. Ama umarız ki SpaceX böyle bir başarıya imza atar ve dünya dışı yolculuklara başlayabiliriz. Böylelikle insanların biraz daha ufku genişlemiş olur.


Elon Musk'ın yeni platformunda gazetecilerin güvenilirliği oylanacakElon Musk'ın yeni platformunda gazetecilerin güvenilirliği oylanacak
Elon Musk'tan Türkiye açıklamasıElon Musk'tan Türkiye açıklaması
Elon Musk, dava açtığı eski çalışanına mail attıElon Musk, dava açtığı eski çalışanına mail attı

PAYLAŞ