SpaceX, ilk başarılı inişini ABD'de gerçekleştirdi. - Haberler - indir.com

SpaceX, ilk başarılı inişini ABD'de gerçekleştirdi.

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-06 00:06:59
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

SpaceX'in ilk başarılı roket inişi, ABD'nin batı kıyısında bulunan Vandenberg Hava Kuvvetleri Üssü'nde gerçekleşti. Uzay yolculuğu yapmak isteyenlerin hayallerini süsleyen ve bu hayalleri gerçekleştirmeye çalışan SpaceX, Kaliforniya'da bulunan Vandenberg Hava Üssü'nden gönderdiği Falcon 9 roketlerini kalkıştan sekiz dakika sonra başarılı şekilde indirdi.

SpaceX, ilk başarılı inişini ABD'de gerçekleştirdi.

Temmuz ayı içerisinde de Vandenberg Üssü'nden bir roket gönderen SpaceX, indirme işlemini yapmak için Pasifik Okyanusu'nda bir bölgeyi seçmişti. Bu defa kalkış pistinin yanında bulunan ve daha önce NASA'nın 2005 yılında emekli ettiği Titan sınıfı roketler için kullanılan dört numaralı iniş bölgesi kullanıldı. Falcon 9 iticisinin 2016 yılında tamamlanan LZ-4 pistine yaptığı yumuşak inişi seyretmek isterseniz hemen aşağıda  bulabilirsiniz.

SpaceX BFR Hakkında Bilmeniz GerekenlerSpaceX BFR Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Karaya inişler aslında denizlere inişlerden daha kolaydır. Modüllerin de alınması ve geri getirilmesi gibi zaman ve para kaybına sebep olacak nedenler ortaya çıkmıyor. Pistin civarında yaşayan kişiler birden fazla ses patlaması duymalarına karşı uyarıldı. Elon Musk'da bu patlamaların ufak olmayacağını söyledi. Roketin inişi sırasında gökyüzünde bıraktığı iz pek çok kişi tarafından görüntülendi.


SpaceX Uzaya Yeni Uydu GönderdiSpaceX Uzaya Yeni Uydu Gönderdi
SpaceX'in Roketlerine Rakip Uzay AraçlarıSpaceX'in Roketlerine Rakip Uzay Araçları
SpaceX ve 'Westworld' yapımcıları bir Falcon Heavy kısa filmi yaptıSpaceX ve 'Westworld' yapımcıları bir Falcon Heavy kısa filmi yaptı

SAOCOM 1A Görevi


PAYLAŞ