SpaceX, Gökyüzüne Reklam Panosu Yerleştirecek! - Haberler - indir.com

SpaceX, Gökyüzüne Reklam Panosu Yerleştirecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 07:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Elon Musk, kripto parayı gökyüzüne çıkarmakta kararlı. Son bilgilere göre SpaceX gökyüzüne devasa bir reklam panosu yerleştirecek.

SpaceX CEO’su Elon Musk’ın kripto paralara ilgi duyduğu ve yakından ilgilendiği biliniyor. Bu doğrultuda önemli bir gelişme daha yaşanırken SpaceX ile Geometric Energy Corporation arasında yapılan yeni bir anlaşma, özel bir uydunun fırlatılması kapsıyor.

Uydu Reklam Dönemi Başlıyor!

Ortaklık şeklinde yapılan anlaşma göre uydunun bir tarafında reklamların gösterilebileceği özel bir ekrana yer verilecek. Böylece reklamlarını uzayda yapmak isteyen işletme ve şirketler, mevcut projeye teklif vererek ekranda istediği reklamları gösterebilecek. Bir tarafında selfie çubuğu ve pikselli bir ekran ile donatılmış CubeSat adlı bir uydu ile gerçekleştirilecek çalışmalar, CubeSat’ın SpaceX'in Falcon 9 roketi aracılığıyla yörüngeye bırakılmasının ardından başlayacak. CubeSat, online platformlar aracılığıyla kesintisiz bir şekilde canlı olarak yayınlanacak. YouTube ya da Twitch'ten takip edilebilecek uydu, yeni bir reklam alanı yaratmasıyla bir ilk olacak.

Konu ile ilgili ilk açıklamalar ilk olarak Geometric Energy Corporation‘ın CEO’su ve kurucu ortağı Samuel Reid’den geldi. Anlaşma ve proje ile ilgili tüm detayları aktaran ünlü CEO, projenin kısa süre içerisinde faaliyete geçmesinin hedeflendiğini söyledi.

“Umarım Uygunsuz Şeylerde Kullanılmaz”

Reid yaptığı açıklamalarda, mevcut projeyi şöyle değerlendirdi; “Logolarını tasvir etmek ya da sanatsal çalışmalarını yansıtmak isteyen şirketler olabilir. Belki Coca-Cola ve Pepsi reklamlarının yayınlanması için kavga eder. Uzaya erişimi demokratikleştirebilecek ve merkezi olmayan katılıma izin verebilecek bir şey üzerinde çalışıyoruz. Umarım insanlar uygunsuz, aşağılayıcı ya da saldırgan bir şeye para harcamazlar.”

Mevcut uydu üzerinden yapılacak olan tüm çalışmalarda, işletmelerin özel olarak jeton satın alması gerekecek. Mevcut jetonun 5 farklı çeşidi olacak ve her bir jeton farklı bir işlevi yerine getirecek. Jeton tanımlarına dair yapılan resmi açıklamada ise X koordinatı için Beta, Y koordinatı için Rhoe, parlaklık için Gamma, renk için Kappa ve zaman miktarı için XI jetonları satın alınarak kullanılacak.

SpaceX Dogecoin İle Ödeme Alacak

Mevcut projede dikkat çeken bir diğer detay ise ödemelerin özellikle başlangıç itibariyle sadece Dogecoin ile yapılacak olması. Ödemeler için bir sonraki aşamadaki plan ise daha farklı kripto paralarının desteklenmesi olacak.





PAYLAŞ