SpaceX, Falcon 9 roketiyle 60 Starlink uydusunu uzaya göndereceği tarihi açıkladı - Haberler - indir.com

SpaceX, Falcon 9 roketiyle 60 Starlink uydusunu uzaya göndereceği tarihi açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-06 15:29:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Yeni ve daha hızlı bir internet için uzaya roket gönderen SpaceX geçtiğimiz Cumartesi günü Starlink uydularının uzaya taşınmasında yardımcı olacak roketi ateşledi! 

Elon Musk’ın Mars hayaliyle kurulan SpaceX yaklaşık 18 sene önce faaliyete başlamıştı. Kurulduğu günden bugüne başarısını dünyaya kanıtlayan şirket yine yeni bir görevle karşımızda. 

NASA, medya kuruluşlarını SpaceX Demo 1 uçuşlarına davet ettiNASA, medya kuruluşlarını SpaceX Demo 1 uçuşlarına davet etti

SpaceX dünyanın her yerine yüksek hızda internet hizmeti sunabilmek için başlatmış olduğu projesine hız kesmeden devam ediyor.  2027 senesine kadar tüm dünyaya yüksek hızda internet sunmayı amaçlayan şirket geçtiğimiz uzaya uydu fırlatan şirket yörüngeye toplamda 120 uygu yerleştirmeyi başarmıştı. Amacı 12 bin uyduyla dünyanın etrafını sararak tüm dünyaya düşük fiyatlı ve yüksek hızlı bir internet sağlamak olan SpaceX 60 Starlink uydusunu daha fırlatmak için hazırlanıyor. 

SpaceX Falcon 9'un fırlatılması için hazırlıklara başladı!

Konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan şirket 4 Ocak Cumartesi günü Florida’daki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu’nda bulunan Falcon 9 roketinin statik ateş testlerinin tamamlandığına dair bilgi paylaştı. Falcon 9 roketinin Florida bölgesinde bu senenin ilk 60 Starlink uydusunu bugün uzaya fırlatması bekleniyor. 

Falcon 9 roketinin geçtiğimiz 3 Ocak Cuma günü hangardan çıkarılarak Cumartesi günü planlanan test ateşlemesinden birkaç sat önce fırlatma rampasına dikey olarak yerleştirildiği de paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor. İki aşamalı işlemin son işlemi için planlanan zaman aralığı ise Pazartesi günü saat 09.19’du. 

SpaceX, Starlink uydularının tasarımını değiştirecek

Fırlatma işleminden önce rutin bir lansman provasını da programa dahil eden SpaceX’in “Statik yangın testi” adıyla da bilinen testin fırlatma işleminden önce önemli prosedürüm bir parçası olarak önemli bir yere sahip. Test aşamasında görevlendirilen ekipler.  Testin ilk aşamasında Falcon’un süper soğutulmuş iticileri gazyağı ve sıvı oksijen rokete yüklenerek kontrol evrelerinden geçti. 

Bugün fırlatılması hedeflenen Falcon 9’un başarısı için bilim insanları kamülüs bulutlarından endişeli olsa da roketin yüzde 90 ihtimalle başarıyla yörüngeye yerleşmesi bekleniyor. Şuana kadar fırlatıldığını tahmin ettiğimiz roket hakkında SpaceX’ten henüz bir açıklama gelmiş değil. SpaceX’in Starlik göreviyle ilgili gelişmelerden haberdar oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. 

 


Mars'a gönderilecek olan SpaceX Starship işte böyle görünüyorMars'a gönderilecek olan SpaceX Starship işte böyle görünüyor
NASA, SpaceX ile AnlaştıNASA, SpaceX ile Anlaştı

PAYLAŞ