SpaceX, Falcon 9 Roketini Dikey Olarak İndirmeyi Başardı! - Haberler - indir.com

SpaceX, Falcon 9 Roketini Dikey Olarak İndirmeyi Başardı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-12-22 17:00:01
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Teknoloji

Uzay alanındaki teknolojik çalışmalarıyla bilinen SpaceX şirketi tarihte bir ilke imza attı. Yeniden kullanılabilir uzay roketi yarışında Elon Musk'ın sahibi olduğu şirket, devasa boyutta geliştirdikleri Falcon 9 roketini dikey olarak indirmeyi başardı.

Elon Musk tarafından kurulan ve son zamanlarda NASA ile yaptıkları ortak çalışmalarla gündeme gelen SpaceX şirketi, dün gece Türkiye saati ile saat 3:30'da ABD'nin Florida eyaletinde Orbcomm'un 11 adet telekomünikasyon uydusunu yörüngeye yerleştirmek için yörüngeye bir roket fırlattı. SpaceX, uzaya fırlattığı Falcon 9 roketini kısa bir süre sonra başarılı bir şekilde indirmeyi başardı.

Geçtiğimiz Haziran ayında Uluslararası Uzay İstasyonu'na kargo taşımak amacıyla uzaya fırlatılan Falcon 9 roketi havada patlaması nedeniyle o tarihten bu yana uzay uçuşu gerçekleştirememişti.

Bir çok başarısız denemenin ardından SpaceX şirketinin saatte yaklaşık 26,000 km hızların görüldüğü en güçlü güncellenmiş Falcon 9 roketi, yörüngeye çıkış ve geri dönüş denemesini başarılı bir şekilde görevini tamamladı.

SpaceX şirketi aslında roketi fırlatma işlemini 21 Aralık 2015 olarak belirlemişti. Ancak Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile 24 saatlik ertelemeyi Falcon 9 roketinin dünyaya geri dönme ihtimalinin yüzde 10 artma ihtimalini göz önüne aldıklarını belirtti.

Bugüne kadar tekrar kullanılabilir roket anlayışını gerçeğe dönüştüren Falcon 9 roketinin inişini gösteren videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.




SpaceX Falcon 9 Roketinin İniş Videosu


PAYLAŞ