SpaceX, Crew Dragon Fırlatma Kaçış Sistemini Test Edecek - Haberler - indir.com

SpaceX, Crew Dragon Fırlatma Kaçış Sistemini Test Edecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-15 07:50:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, 18 Ocak tarihinde Crew Dragon Fırlatma Kaçış Sistemi üzerinde test aşamasını başlatacak. SpaceX şirketi, 18 Ocak tarihinde Crew Dragon adlı kapsülün fırlatma kaçış sistemi için bir uçuş gösterisi gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu prova sayesinde yükselme sırası esnasında herhangi bir sorun oluşması durumunda uzay aracının mürettebatının nasıl güvenli bir şekilde taşınabileceğini test edecek. Bunun yanı sıra aynı zamanda şirketin hakli hazırda fırlatma rampası için iptalleri ve paraşüt sistemlerini test ettiğin de belirtmek gerekiyor. 

SpaceX, onlarca Starlink uydusunu uzaya fırlatacakSpaceX, onlarca Starlink uydusunu uzaya fırlatacak

Burada önemli olan noktalardan biri bu tarz testler esnasında hava koşulları ya da son dakika aksaklıkları nedeniyle iptal edilebileceğini de unutmamak gerekiyor. Diğer yandan ise SpaceX, Falcon 9 roketinin ilk aşaması için statik yangın testini 11 Ocak tarihinde bitirerek yaklaşan Crew Dragon gösterisinin önünü açmış gibi gözüküyor. Eğer tüm her şey SpaceX şirketinin planladığı şekilde devam ederse, 18 Ocak tarihi itibariyle 18 Ocak tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan prova Crew Dragon provası için gerçekleştirilecek olan son büyük test olacak. Mürettebatlı test görevi yani Demo 2 için ise 2020 içerisinde başlangıç yapılması planlanıyor. 

 


SpaceX'e Çin'den rakip geliyorSpaceX'e Çin'den rakip geliyor
SpaceX, Starlink uydularının tasarımını değiştirecekSpaceX, Starlink uydularının tasarımını değiştirecek
SpaceX, Falcon 9 roketiyle 60 Starlink uydusunu uzaya göndereceği tarihi açıkladıSpaceX, Falcon 9 roketiyle 60 Starlink uydusunu uzaya göndereceği tarihi açıkladı

PAYLAŞ