SpaceX, 64 uydusunun fırlatma tarihini erteledi - Haberler - indir.com

SpaceX, 64 uydusunun fırlatma tarihini erteledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-21 15:19:59
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

SpaceX, Amerika Birleşik Devletleri'nin uzay mekiği ve roket üreticisi firma. Firma 7 Şubat 2018 yılında Elon Musk tarafından kuruldu. Çok yeni bir firma olan SpaceX, yeni olmasına rağmen büyük olaylara ve buluşlara imza attı. Zaman zaman yaptıkları ile gündeme gelen Elon Musk, zaman zaman ise ürettikleri ve geliştirdikleri ile de gündeme geldi. En son SpaceX'in, 64 küçük uyduyu uzaya fırlatacaktı. Ancak ek kontroller nedeni ile uzaya fırlatılmasını ertelendiği duyuruldu. SpaceX'in Twitter hesabından yapılan bir paylaşıma göre Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya Eyaleti'ndeki Vanderberg Hava Kuvvetleri Üssü'nden pazartesi için planlanan 64 küçük uydunuun Falcon 9 roketi ile fırlatılması kesin olarak ertelendiğini öğrendik. 

SpaceX'in Roketlerine Rakip Uzay AraçlarıSpaceX'in Roketlerine Rakip Uzay Araçları

17 ülke ait 64 adet uydu bulunuyor

Şirket uydularla ilgili fırlatma öncesi bazı incelemelerin yapılması gerektiğini ön görerek fırlatma tarihi hakkında değişiklik yapıldığı açıklamasında bulundu. Fırlatma tarihi hakkında değişiklik yapan firma, yeni fırlatma tarihi hakkında şimdilik herhangi bir açıklama yapmadı. Firma üst düzey yetkilisi olan Jeff Roberts tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre ise 17 ülke ait 64 adet uydu bulunduğunu söyledi. Bu uyduların ebatları hakkında açıklama yapan Jeff Roberts ise bazı uydlarının büyüklüğünün neredeyse bir buzdolabı kadar olduğunu söylerken bazılarının boyutunun ise bir akıllı cep telefonu kadar olduğunu ifade etti. Uzaya fırlatılacak olan bu 64 adet uydunun her birinin görevi ise farklı farklı olacağı öğrenildi. 

 


SpaceX ve 'Westworld' yapımcıları bir Falcon Heavy kısa filmi yaptıSpaceX ve 'Westworld' yapımcıları bir Falcon Heavy kısa filmi yaptı
SpaceX'in yeni Mars projesi 2019'da gerçekleştirilecek!SpaceX'in yeni Mars projesi 2019'da gerçekleştirilecek!
SpaceX Müjdeledi: Yakında ay yolculukları başlıyor!SpaceX Müjdeledi: Yakında ay yolculukları başlıyor!

PAYLAŞ