SpaceX 60 uyduyu daha yörüngeye gönderdi - Haberler - indir.com

SpaceX 60 uyduyu daha yörüngeye gönderdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-19 20:30:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Elon Musk’ın dünya üzerine uydu üzerinden internet sağlama projesi olan Stalink kapsamındaki 60 yeni uydusu yörüngeye gönderildi. Yörüngedeki toplam starlink uygu sayısı ise 800’ü geçmiş oldu. SpaceX, 18 Ekim tarihinde yörüngeye 60 yeni Starlink internet uydusunu gönderdi. ABD, Floride’daki Cape Canaveral’da gerçekleştirilen fırlatma görevi, roketin denize başarılı bir şekilde inmesiyle beraber tamamlanmış oldu. İki aşamalı Falcon 9 roketi, NASA’nın tarihi 39A pistinden fırlatıldı. Kennedy Uzay Merkezi’nden gönderilen roket 60 yeni Starlink uydusu taşıyordu. Bu sayede şirketin yörüngedeki uydu ağı biraz daha genişlemiş oldu. Fırlatılmadan yaklaşık 9 dakika sonra, itici roketin ilk kısmı dünyamıza dönerken, Space X’in Atlantik Okyanusu’nda yer alan uzak erişim gemilerinden birine yumuşak bir iniş gerçekleştirilmiş oldu.

Of Course I Still Love You adlı devasa bu gemi, firmanın iniş yapan roketlerini kiralayıp karaya getiren iki taşıtından birisi olarak biliniyor.

Discord, 4 milyondan fazla spam kullanıcısını banladıDiscord, 4 milyondan fazla spam kullanıcısını banladı

SpaceX 60 yeni starlink uydusunu yörüngeye yolladı

Space Coast adlı bu bölgede hava açıktı. Bu sayede izleyiciler roketin ayrılma anını çıplak bir gözle izleyebildiler. SpaceX’in üretim yöneticisi Andy Tran, yapmış olduğu açıklama ile “Pazar gününü başlatmak için harika bir yol” ifadesini kullandı. B1051 adlı bu roket, kalkışla beraber altıncı başarılı kalkışını da gerçekleştirmiş oldu. Bu sayede 2.Falcon 9 roketi olarak tarihe geçti. Daha önce dört defa Starlink uydusu taşımış ve insansız Crew Dragon görevinde de karşımıza çıkmıştı.

Bugün gerçekleştirilen uçuş, 2020 yılı için gerçekleştirilen 18.SpaceX görevi olmuş oldu. Diğer yandan Falcon 9 roketi kullanılan 95.uçuş olarak da tarihe geçmiş oldu. Şirketin bugüne kadar en yoğun geçirdiği yıl ise 21 kalkış yaptığı 2018 yılı oldu. SpaceX envanteri genişlemeye devam ederken, ayrıca gelecek olan görevler için hazırlanan 3 yeni Falcon 9 roketi daha bulunuyor.


Turksat 5A uydumuz 30 Kasım'da SpaceX Falcon ile uzaya gidiyorTurksat 5A uydumuz 30 Kasım'da SpaceX Falcon ile uzaya gidiyor
G Suite yerini yeni özelliklerle beraber Google Workspace'e bıraktıG Suite yerini yeni özelliklerle beraber Google Workspace'e bıraktı

PAYLAŞ