SpaceWalkerVR; Türk Yapımı Sanal Gerçeklik Yürüme Simülatörü - Haberler - indir.com

SpaceWalkerVR; Türk Yapımı Sanal Gerçeklik Yürüme Simülatörü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-07-13 16:00:19
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Son dönemde adını sıkça duyduğumuz sanal gerçeklik teknolojisi aslında yeni bir kavram değil. Kökeni 1950'lere uzanan ve bu süreç içerisinde ilerleme kaydeden sanal gerçeklik dünyasına bir yenisi de Türkiye'den geldi.

Kişilerin yürüme hareketlerini sanal gerçeklik ortamına taşıyan SpaceWalkerVR, dünyanın ilk "Sanal Gerçeklik Yürüme Simülatörü" olarak karşımıza çıkıyor. Türk mühendisler tarafından geliştirilen bu teknoloji yakın zamanda piyasada yerini alacak.

Türkiye'yi ABD, Japonya ve Çin gibi sanal gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışan en büyük dört ülkeden biri haline getiren SpaceWalkerVR, hayatımıza büyük ölçüde kolaylık sağlıyor. 

SpaceWalker VR

Bilgisayar oyunlarından, spor aktivitelerine, müze ziyaretlerinden tarihi olaylara kadara daha bir çok alanda olağan üstü etkileyici bir deneyim yaşatıyor. Üzerinde bulunan bir yön bulucu microchip yardımı ile 3 boyutlu mekanların içinde, 360 derece dönebilen cihaz, istediğiniz mekanlarda istediğiniz yöne yürüyerek ya da koşarak gitmenizi sağlıyor.

Sanal dünyadaki yapılanları gerçek dünyada yaşanıyormuş hissi veren bu simülatör, bizi şu an Kore Teknoloji Enstitüsü'nde, Hong Kong'da ve ABD'de yapılan çalışmalardan daha ileri seviyeye taşıyor.

Bilgisayarlardan komut vererek yönetebileceğimiz SpaceWalkerVR için hazırlanan tanıtım videosunu aşağıdan, yine Türkiye'de üretilen bir diğer sanal gerçeklik ürünü Look-VR inceleme videosunu da ilgili bağlantıya tıklayarak izleyebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

SpaceWalkerVR Test Videosu


PAYLAŞ