Source Engine 2 Duyuruldu! - Haberler - indir.com

Source Engine 2 Duyuruldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

İçerik ve oyun geliştiricilerinin uzun zamandır bekledikleri açıklama nihayet Valve'dan geldi. Firma ilk defa Counter-Strike ve Half-Life oyunlarında kullanılan Source motorunun ikinci versiyonu Source Engine 2'yi duyurdu.

Valve çalışanı Jay Stelly'nin yaptığı açıklamaya göre; Source 2 oyun motoru tüm içerik geliştiricilerine ücretsiz sunulacak. Ancak içerik oluşturucuların yarattığı ürünlerden belirli bir miktarda gelir kazanan Unreal Engine gibi telif hakkı ücreti ödemesi alıp almayacağı bilinmiyor.

Sadece oyun ve içerik geliştiricilerine hitap etmeyen Source Engine 2, yeni grafik motoru topluluğu dahilindeki 'mod' yapımcıları tarafından da kullanılabilecek. Source 2 ile birlikte asıl amacın yaratıcılığı ve üretkenliği arttırmak olduğu dile getiren Stelly, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı.

''Kullanıcılar tarafından oluşturulan içerik günümüzde önemli bir yere sahip. Source 2 sadece profesyonel oyun yapımcıları için değil, aynı zamanda sevdikleri oyunun yapılışında ve gelişmesinde yer almak isteyen oyun severler için dizayn edildi.''

Bunun yanında Valve, Source Engine 2'nin Vulkan uyumlu bir versiyonunun olduğunu da açıkladı. Platformlar arasında bir API olan ve daha önce ''Next Generation OpenGL' adıyla anılan Vulkan ile Valve, bilgisayar oyunlarının Linux'a yaklaşmasını amaçlıyor.

Son olarak Source Engine 2'nin ne zaman çıkacağı ve nasıl bir iş modeline sahip olacağı belli değil. Ancak, Steam Universe sayfasından verilen bilgilerden yola çıkarak önümüzdeki günlerde yeni oyun motoruyla ilgili bilgiler alacağımız kesin.





PAYLAŞ