Soundtrack by Twitch müzik listesi paylaşıldı - Haberler - indir.com

Soundtrack by Twitch müzik listesi paylaşıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-02 12:30:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Twitch, yayıncılar için özel olarak telif hakları onaylanmış bir müzik listesi paylaştı: Soundtrack by Twitch. Yayın yapan ya da video ekleyen kişilerin maruz kaldıkları en büyük sorunlardan birisi olan teliflerden kaynaklı yaşanan müzik ekleme sorununa nihayet çözüm geliştiriliyor. Twitch, yayıncılar için kendi yayın akışlarına lisanslı müzik eklemelerine olanak sağlayan Twitch by Soundtrack adlı yeni bir araç sunuyor.

Soundtrack by Twitch müzik listesi paylaşıldı

İlk kez geçen yıl karşımıza çıkan bu özellik, o zamanlar geliştirilme aşamasındaydı. Şimdi ise bu özellik, yalnızca hakları alınmış olan müzikleri bulmayı kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda içerik oluşturucuların da işini bir hayli kolaylaştırmayı hedefliyor.

Twitch rakibi Facebook Gaming müzik şirketleriyle masaya oturduTwitch rakibi Facebook Gaming müzik şirketleriyle masaya oturdu

Soundtrack by Twitch, çeşitli plak şirketleri ve müzik dağıtım şirketleri ile çalışıyor, ancak ana şirketler ile anlaşmaları henüz yok. Bunun yerine, bazı müzik sağlayıcı şirketler ile ve uygulamalarla ortaklık kuruyor. Örneğin; Soundcloud, Monstercat, Distrokid, cdbaby, Empire, Westwood Recordings, United Masters, Alpha Pup, Popgang, Text Me Records, Dim Mak, Create Music yer alıyor. Bunun yanı sıra Chillhop Music, Anjunabeats, Soundstripe, LabelWork, mxmtoon, Nuclear Blast, Season of Mist, Chilled Cow, Pure Noise Records, Symphonic, Blkbox ve Songtradr da bu şirketler arasında yer alıyor.

Twitch, başlatmış olduğu bu yeni liste ile içerik oluşturuculara Above & Beyond, mxmtoon, Porter Robinson, RAC, SwuM ve diğerleri gibi sanatçılar da dahil olmak üzere pek çok müziğe erişim sağlayacağını söylüyor. Toplamda bir milyondan fazla parça, içerik oluşturucular tarafından ücretsiz olarak kullanılabilecek.

Twitch, anlaşma şartları hakkındaki ayrıntıları şu an için paylaşmış değil. Twitch bazı müzik ortakları arasında ise popüler olan ve kullanımı ücretsiz olan müziklerini Spotify çalma listeleri olarak paylaşıyor. Bundan önce, Twitch ses tanıma sistemi, kullanıcıların yayın akışları sırasında çalmak için gerekli haklara sahip olmadığı her sesi otomatik olarak işaretliyordu.

Twitch, 2015 yılında Twitch Müzik Kitaplığı ile müzik hakları sorunlarını çözmeye çalışmıştı, ancak bu geçen yıl herhangi bir açıklama yapılmadan kapatılmıştı. Soundtrack by Twitch‘in piyasaya sürülmesi ile birlikte, müzik kendi ses kanalına ayrılacak ve böylece içerik oluşturucular, kanallarının sessize alınması ya da hesaplarıyla ilgili sorun yaşama endişesi duymadan parçaları çalabilecek


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ