Sosyal medyanın yeni çılgınlığı kazaya neden oldu - Haberler - indir.com

Sosyal medyanın yeni çılgınlığı kazaya neden oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-15 18:20:52
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Gün geçmiyor ki teknoloji alanında ilginç olaylar olmasın. Dizi ve film izleme platformu olan Netflix, yeni rekotmen filmi olan Bird Box, sosyal medya platformları üzerinden yeni bir akımın öncüsü oldu. Film ve dizi izleme platformu Netflix, kullanıcılarını uyramaya devam etmesine rağmen yaralanmalar hala devam ediyor. 

Hepimiz filmlerden ya da dizilerden etkileniriz. Her zaman kendimizi baş roldeki kaHramanın yerine kendimizi koyarız. Ben olsam böyle yapardım ya da onun yaptığı gibi yapardım dediğimiz filmler olmuştur. Mesela bir film izleyip günlerce o filmin etkisinden kurtulamadığımız zamanlar olmuştur. İşte o filmlerden bir tanesi de Netflix'den geldi. Online film ve dizi izleme platformu olan Netflix'in yeni filmi olan ve oldukça popüler olan Bird Box, Netflix tarihinin en iyi açılışını yaopan film olarak tarihe geçerek kendinden uzun uzadıya bahsettirmeyi başardı. 

Türkiye'nin yeni sosyal medyası ModaSkyTürkiye'nin yeni sosyal medyası ModaSky

Dünya genelinde sosyal medya kullanımda Türkiye kaçıncı sırada  

ABD'li bir genç gözleri kapalı bir şekilde araba kullanmaya çalıştı 

Böylesine popüler ve sevilen olmayı hak kazanan film ne var ki kötü örnek olmayı da beraberinde getirdi. Ünlü oyuncu olan Sandra Bllok'un baş rolde yer aldığı film, sosyal medya platformlarında tehlikeli bir akımın başlamasına neden oldu. Çok kısa bir zaman içerisinde popüler olmayı başaran film Bird Box, filmde yer alan sahnelerde olduğu gibi sosyal medya kullanıcıları gözlerini kapatarak belirledikleri hedefe ulaşmaya çalışıyorlar. Bu olaya ise verilen isim ise Bird Box Challenge oluyor. Bu olay ne yazık ki Amerika Birleşik Devletleri'nde bir trafik kazasına neden oldu. Gözlerini bağlamış bir şekilde otomobil kullanmaya çalışan 17 yaşındaki bir genç hazin sonuç kaza ile karşı karşıya kaldı. Yaşanan kazada can kaybı yaşanmadı ancak yapılan bu hareket oldukça tehlikeli ve korkutucuydu. 


Sosyal medya Sosyal medya "Sponsorlu Reklamlar" dolandırıcılığına dikkat!
Sosyal medya hesaplarındaki sahte hesapları araştıran rapor yayınlandı. Peki sonuçlar nasıl?Sosyal medya hesaplarındaki sahte hesapları araştıran rapor yayınlandı. Peki sonuçlar nasıl?

PAYLAŞ