Sosyal medyanın yeni akımı Plogging nedir? Plogging neden popüler oldu?  - Haberler - indir.com

Sosyal medyanın yeni akımı Plogging nedir? Plogging neden popüler oldu? 

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-09 08:34:51
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Her yeni gün sosyal medyada farklı bir akım duyulurken yeni akım plogging oldu. Peki, plogging nedir, neden yapılır? İşte detaylar.

Zaman zaman Türkiye’de de yer bulan akımlara bir yenisi daha eklendi. Plogging olarak adlandırılan yeni akım zararsız olmasının yanı sıra son derece çevreci. Bu özellikleri ile kısa süre içerisinde yükselen bir kullanıcı sayısı ile dünyanın dört bir yanında görülmeye başlanan plogging, aynı zamanda video ve fotoğraflarıyla da sosyal medyayı etkisi altına almış durumda. Yeni akıma göre koşu yapan kişiler, çevresinde gördüğü çöpleri de eğilerek topluyor. Bir poşette toplanan çöpler sayesinde koşu sırasında eğilerek yerden toplama hareketi yapan kişiler böylece daha hareketli spor yaparak yüksek kalori yakma imkanı buluyor.

Plogging nerede başladı?

İlk olarak İsveç’te başlayan ve dünyaya buradan yayılan plogging, kısa sürede çoğu kişinin katıldığı bir çevre etkinliği haline dönüştü. Spor yapmayı sevenlerin kayıtsız kalamadığı akımda çevreden şimdiden büyük oranda bir çöp toplandı. Elinde torba taşımak isteyen bazı kişiler bellerine, ceplerine koyarak çöpleri en yakın çöp kutusuna kadar taşıdı. Bu anlar da yine sosyal medyada yer buldu.

Plogging gerçekten yararlı mı?

Akımın başarılı olmasının ardından uzmanlar da bu akımın gerçekten sanıldığı kadar yararlı olup olmadığını araştırdı. Normal bir koşuya göre çok daha etkili olduğu belirtilen plogging akımında kişilerin çöpleri almak için sürekli yere eğilmesinin daha fazla kalori yakımına destek olduğu açıklanırken, bu akım bugüne kadar internette yayılan en masum ve en çevreci akımlardan birisi olarak kabul ediliyor. Araştırmalar göre 30 dakika boyunca yapılan normal bir egzersizde kişiler ortala 235 kalori yakarken, plogging ile birlikte aynı süre içerisinde 288 kalori yakılıyor. Akım sosyal medyada ise #plogging olarak paylaşılıyor.





PAYLAŞ