Sosyal Medyada Sahte Like'lar Nasıl Gönderiliyor? - Haberler - indir.com

Sosyal Medyada Sahte Like'lar Nasıl Gönderiliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-09 22:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : İnceleme

Hayatımızın önemli bir kesitini kapsayan sosyal medyalar üzerinde sahte beğeni ve sahte takipçi sistemi oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Beğeni ve takipçi durumlarına olduğundan daha önem veren kişilerin kolay yol olarak sahte hesaplara başvurulması son zamanların en çok gündem olan konularından biridir. Para verdiğiniz sürece sosyal medya hesabınıza binlerce takipçi satın alabilir ve bununla beraber aynı zamanda hesaplarınız üzerinden yaptığınız gönderilere de sahte beğeni satın alabilirsiniz. Sahte beğeni ve takipçi sisteminin nası gerçekleştiğini merak ediyorsanız yazımızın devamını inceleyebilirsiniz. 

Instagram'da Büyümenin Yolları Nelerdir?Instagram'da Büyümenin Yolları Nelerdir?

Sahte beğeni ve sahte takipçi sistemi 

Teknolojik gelişmeleri takiben akıllı cihazların da gelişmesi bir takım sosyallik durumlarını artırdı. Bunların en önemli adımlarından biri de sosyal medya hesapları olarak görülüyor. Sosyal medya kullanımının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olması halinde sosyal medya üzerine yapılan araştırmalar her geçen gün daha da artmaktadır. Alanında uzman kişiler sosyal medya konusunu yakından takip ederek sosyal medyalar üzerinden gerçekleşen olayları hakkında çeşitli çıkarımlar da bulunuyor. Sosyal medya üzerinde yapılan çalışmaların arasında dolandırıcılık, çalıntı görsellerle açılan sahte profiller, sosyal medyanın toplum üzerindeki olumsuz etkileri, sosyal medyanın ikili ilişkilere olan etkileri ve benzeri konular geliyor. Yapılan araştırmalara baktığımız taktirde sosyal medya kullanımı artık yaş sınırlamasını da ortadan kaldırıyor gibi gözüküyor. Popüleritenin hayatımızı şekillendirme gücüne sahip olması halinde büyük küçük demeden her yaştan akıllı cihaz kullanıcısı kendisine bir sosyal medya hesabı alıyor. Bu durum elbette ki ortaya çeşitli sorunları ve bu sorunlar karşısında alternatif çözümleri ortaya çıkarıyor. Bunların başında da elbette ki takipçi ve beğeni sayısından memnun olmayan, ticari kaygısı olan kullanıcıların sahte hesaplara ve beğenilere başvuruyor olmasıdır.

Takipçi ve Beğeni satarak para kazanıyorlar

Sosyal medya platformlarında milyonlarca kullanıcının aktif halde olması halinde bazı yan firmalar bu durumu değerlendirerek platformlar üzerinde çeşitli yollarla gelir elde etmeye yönelik hareket ediyor. Sosyal medya üreticisi olarak çalışan bu şirketler, gerçek kullanıcılara sahte takipçi hesapları, gönderileri için sahte beğeni gibi ürünler satarak gerçek kullanıcılar üzerinden para kazanıyor. Bu durum şirketlerin egosunu tatmin ettiği gibi aynı zamanda onlara para da kazandırıyor. Teknoloji sektörü ile ilgili yazıları ile gündemde yer alan Jamie Bartlett, bu sosyal medya ürünleri üreten şirketlerin kullanıcılara binlerce beğeni ve takipçiyi nasıl sağladığı hakkında bir yazı kaleme aldı. Twitter üzerinden paylaşılan videodan elde dilen bilgileri değerlendirildiğinde, söz konusu konu ile ilgilenen şirketler, binlerce telefonu tek bir ofis içinde aktif bir şekilde bekletiyor. Bir talep geldiğinde, binlerce beğeni ve takipçi aynı anda satılabiliyor. Hesaplarını zenginleştirmek amacıyla sahte beğeni ve takipçi satın alan kullanıcılar sadece sosyal medya mensupları değil. Sahte takipçi ve beğeni sistemine başvuranlar arasında dünyaca ünlü kişiler, büyük şirketler ve bunun gibi pek çok sosyal medya kullanıcısı da yer alıyor. Bu kişiler sahte beğeni ve takipçi sistemine başvurarak popülerliğini artırmaya çalışıyor. 


Facebook kan kaybediyor, Instagram hızla büyüyorFacebook kan kaybediyor, Instagram hızla büyüyor
Instagram'a Watch Party Özelliği GeliyorInstagram'a Watch Party Özelliği Geliyor
Facebook, Instagram Benzeri Bir Tasarıma Geçiş YapıyorFacebook, Instagram Benzeri Bir Tasarıma Geçiş Yapıyor

PAYLAŞ