Sosyal Medya'da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Saatler - Haberler - indir.com

Sosyal Medya'da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Saatler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-01 23:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya yoğun ve sık bir şekilde tercih edilen platformlar oluyor. Kullanıcıların sosyal medya platformlarını daha verimli kullanabilmeleri adına ise birçok gerekli etmen bulunuyor. Bu etmenlerden birisi ise sosyal medya zamanlaması diyebiliriz. Bu noktada tespit edilen belli saatler arasında yapılan paylaşımlar diğer paylaşımlara göre çok daha fazla etkileşim alabiliyor. Desing Taxi verilerine göre sosyal medya yönetim yazılımı olan Sprout Social da sosyal medyanın en fazla ilgi ve etkileşim gören zaman dilimlerini yayınladı. Yaklaşık olarak 25 bin müşterisi üzerinde yapılan analizler doğrultusunda sahip olunan veriler ile hafta içerisinde en fazla etkileşim görülen saatler ve günler görsel bir şekilde yayınlandı.

Facebook

İnstagram'ın en sosyal saatleri belli olduİnstagram'ın en sosyal saatleri belli oldu

Bu kapsamda baktığımız zaman en büyük sosyal medya platformu olan Facebook paylaşımlarının genel olarak Perşembe günleri daha etkili olduğu gözüküyor. Video ve fotoğraf yüklemeleri için ise en iyi zamanın Çarşamba günleri öğle saatleri ve Perşembe günleri ise saat 13.00 ile 15.00 olduğu ifade ediliyor. Bu saatlerde bir paylaşım yapılamaz ise hafta içi 10.00 ile 15.00 saatleri arasının da iyi olacağı belirtiliyor. Ayrıca akşam saatleri ile Cumartesi günleri Facebook platformunda paylaşım yapılmaması gerektiği tavsiye ediliyor.

Twitter

Twitter tarafına baktığımızda ise tüm hafta boyunca etkileşimin en iyi olduğu zaman dilimi Cuma günü 9:00 ile 11:00 arası olduğu belirtiliyor. Bu günün haricinde Perşembe günleri 9:00 ile 13:00 saatleri ve Cuma günü 8:00 ile 14:00, Cumartesi 9:00 ile 11:00 arasının en fazla etkileşim görülen zaman dilimleri olduğu söyleniyor.

Instagram

Popüler fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram’a gelecek olursak burada ise videolar ve fotoğraflar daha çok Çarşamba günleri 15:00’da Perşembe günleri ise 5:00’te 11:00’de ve 15:00 ile 17:00 arasında ve Cuma günleri ise 05:00’da çok daha yüksek erişim elde edilebiliyor. Bu alanda en güvenli paylaşım zamanları ise Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 09:00 ile 19:00 arasıdır. Instagram’da en az ilgi çeken gün olarak ise Pazar günleri olduğu belirtiliyor.

En popüler sosyal medya platformlarının popüler paylaşım zamanlarını sizlerle paylaştık.


Türkiye'nin yeni sosyal medyası ModaSkyTürkiye'nin yeni sosyal medyası ModaSky
Sosyal medya Sosyal medya "Sponsorlu Reklamlar" dolandırıcılığına dikkat!
Sosyal medya hesaplarındaki sahte hesapları araştıran rapor yayınlandı. Peki sonuçlar nasıl?Sosyal medya hesaplarındaki sahte hesapları araştıran rapor yayınlandı. Peki sonuçlar nasıl?

PAYLAŞ