Sosyal medyada Google'ın çeşitli arama sonuçları konuşuluyor - Haberler - indir.com

Sosyal medyada Google'ın çeşitli arama sonuçları konuşuluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-26 09:11:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji sektörünün devleri arasına bulunan Google, internetin en çok kullanılan ve popüler olarak arama motorudur. Google bugün, "emekli insanlar" arama konusu ile görseller sekmesinde ortaya çıkan görseller ile gündeme geldi. Bu durum özellikle de sosyal medya tarafından oldukça büyük ilgi gördü ve elbette ki eleştirildi. Şöyle ki, sosyal medyanın gündemine bomba gibi düşen bu olay içerisinde, birçok kullanıcı tarafından paylaşılan görsellere göre, Google arama motoru üzerinden Türkçe olarak " emekli insanlar" araması yapıldığı taktirde çıkan görseller ile İngilizce de aynı anlama gelen "retired people" ile yapılan aramada çıkan görsel arasında büyük farklar söz konusuydu. 

Kelimelerin Türkçe ve İngilizce yazılması halinde ortaya çıkan sonuçlar arasında büyük farkların bulunması sosyal medya da büyük tartışma yarattı. Google'ın geniş arama seçenekleri sayesine aynı kelime üzerinden farklı içerikler ile karşı karşıya gelmeniz mümkündür. Google üzerinden İngilizce olarak yani "retired people" şeklinde arama yapıldığı taktirde arama sonuçlarında hayatından memnun, mutlu ve hatta tatil yapan insanların fotoğrafları ile karşılaşırken, Türkçü yani "emekli insanlar" şeklinde arama yapıldığı taktirde yoksul, yaşlı yanı sıra oldukça mutsuz gözüken insanların fotoğrafları geliyor.

Google Google "Google Plus" Konusunda Uyarıda Bulundu

Google'ın en çok tercih edilen ve en çok tık alan bağlantılarının en üst sıralarda yer aldığını biliyoruz. Aynı kelimenin iki farklı dil ile yazılması halinde elde edilen sonuçlara göre, Avrupa'da emekli olan insanlar ile ülkemizde emekli olan insanların arasında büyük farkların olduğunu görüyoruz. Bu durum özellikle sosyal medyada büyük kitlelerin tepki göstermesine sebep olan son derece ciddi ve dikkate alınması gereken bir durumdur. Çok basit bir sistem doğrultusunda ortaya çıkan bu veriler son derece içler acısı olup emekli olan kesimin yaşadığı sıkıntıları ortaya çıkaracak yeterliliğe sahiptir. Konu hakkında yetkili mercilerden henüz bir açıklamada gelmedi. 


En iyi oyun platformu adayı Google Stadia'nın 10 önemli özelliğiEn iyi oyun platformu adayı Google Stadia'nın 10 önemli özelliği
Google'ın Sektörleri Değiştirme SistemiGoogle'ın Sektörleri Değiştirme Sistemi
Google Stadia İçin Minumum Bağlantı Gereksinimleri Belli OlduGoogle Stadia İçin Minumum Bağlantı Gereksinimleri Belli Oldu

PAYLAŞ